Zhorela telocvičňa pri Berlíne, v ktorej mali bývať azylanti

NETKY.SK • 25 August 2015, 10:15 • 2 min
Zhorela telocvičňa pri Berlíne, v ktorej mali bývať azylanti

BERLÍN - Športová hala neďaleko Berlína, ktorá mala slúžiť ako dočasný útulok pre migrantov, vyhorela dnes do tla. Polícia predpokladá, že išlo o dielo podpaľača, oznámila dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

K požiaru došlo v meste Nauen v spolkovej krajine Brandenbursko, približne 40 kilometrov západne od nemeckej metropoly. K zraneniam nedošlo, ale budova športovej haly je úplne zničená.

 

V čase ohlásenia požiaru v utorok v skorých ranných hodinách sa už plamene rozšírili na celý objekt, hasiči sa ho preto rozhodli nechať kontrolovane dohorieť, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu. Vyšetrovatelia - na základe predchádzajúcich podobných prípadov útokov voči azylovým domom v Nemecku - pracujú s predpokladom, že išlo o úmyselný čin podpaľača. Možnosť, že by bol požiar vznikol samovoľne v dôsledku technickej poruchy, považujú za veľmi nepravdepodobnú.

 

V Nauene sa tento rok konalo už viacero protestov proti očakávanému príchodu azylantov do mesta, ktoré organizovali stúpenci krajnej pravice. Vo februári odporcovia migrantov narušili zasadnutie tamojšej mestskej rady. Športová hala v Nauene mala od budúceho mesiaca dočasne slúžiť ako útulok pre zhruba 100 utečencov, a to až do konca roku 2015. Potom sa rátalo s jej návratom k pôvodnému účelu.

 

Nemecká vláda očakáva, že v rámci bezprecedentného náporu migrantov príde do konca roka na územie Nemecka okolo 800.000 žiadateľov o azyl. To zhruba zodpovedá počtu obyvateľov štandardného nemeckého veľkomesta, ako je napríklad Frankfurt nad Mohanom.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona