Zhor v pekle! Zakričala sestra zosnulého vojaka na Joe Bidena

NETKY.SK • 31 August 2021, 20:16 • 2 min
Zhor v pekle! Zakričala sestra zosnulého vojaka na Joe Bidena

WASHINGTON - Americkému prezidentovi jeho smútočná reč nevyšla. Namiesto útechy odchádzali pozostalí zabitých vojakov v Afganistane nahnevaní.

slovakia

left justify in out

V nedeľu na vojenskej základni v americkom štáte Delaware pristáli telá 13 vojakov Spojených štátov, ktorí nedávno zahynuli pri samovražednom útoku neďaleko letiska v Kábule. Na základňu okrem pozostalých prišiel aj prezident USA Joe Biden.

 

Prezidenta často chvália za jeho schopnosť citlivo hovoriť o smútku, čo sa mu tentoraz vôbec nepodarilo. Biden v podobných situáciách rozpráva o svojom synovi, ktorý v roku 2016 prehral svoj boj s rakovinou mozgu. Inak tomu nebolo ani počas stretnutia so zosnulými, čo však pobúrilo niektoré rodiny.

 

 

Jeho pokus vcítiť sa do ich straty označili za neadekvátny. Iným zas prekážalo, ako často sledoval hodinky. "Dúfam, že zhoríš v pekle! Bol to môj brat!" zakričala jedna žena na prezidenta. Shane Chappellovej, ktorá prišla v Afganistane o syna, dokonca spoločnosť Facebook zablokovala účty na platformách Facebook a Instagram, pretože zverejňovala "buričské" príspevky na adresu Bidena.

 

Tieto druhy stretnutí sú veľmi náročnými chvíľami pre úradujúcich prezidentov bez ohľadu na ich politickú orientáciu. Donald Trump dostal ostré napomenutie od otca vojaka špeciálnych jednotiek Navy SEALs zabitého v Nigeri na začiatku svojho volebného obdobia. Následne sa už obdobných ceremónií po väčšinu svojho funkčného obdobia nezúčastňoval. 

 

Cindy Sheehanová, syn ktorej zomrel v Iraku počas vlády prezidenta Georgea W. Busha, zriadila pred Bielym domom protivojnový protestný tábor.

 

 

Chappellová podľa BBC môže ísť podobnou cestou. V poslednom zverejnenom príspevku napísala, že po tom, ako pochová svojho syna, pôjde autom do Washingtonu, aby vyjadrila svoj odpor k Bidenovi. "Je načase, aby sme ukázali, koľko nás je a vzali si späť našu krajinu," uviedla na sociálnej sieti.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies