Zhabané falzifikáty môžu ísť organizáciám pomáhajúcim ľuďom

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 18:05 • 2 min
Zhabané falzifikáty môžu ísť organizáciám pomáhajúcim ľuďom

BRATISLAVA - Možnosť použiť veci zhabané colníkmi na humanitárne účely priniesla legislatíva, ktorá je platná od nového roka.

slovakia

left justify in out

Zadržané falzifikáty môže finančná správa poskytnúť na humanitárne účely, získať ich tak môžu organizácie, ktoré pomáhajú ľuďom. Túto možnosť priniesla legislatíva, ktorá je platná od nového roka. O jednotlivých ponukách sa verejnosť môže dozvedieť na internetovej stránke wwww.financnasprava.sk, informuje hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

 

Na humanitárne účely bude môcť ísť taký tovar, o ktorom právoplatne rozhodol súd, že porušuje práva duševného vlastníctva, alebo colný úrad rozhodol o prepadnutí alebo zhabaní tovaru. Finančná správa ho môže poskytnúť Správe štátnych hmotných rezerv SR, poskytovateľovi sociálnych služieb, zariadeniam sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, zdravotníckym zariadeniam či neziskovej organizácii alebo inej právnickej osobe - nepodnikateľovi, ak poskytuje starostlivosť. Zdravotnú nezávadnosť tovaru bude testovať Slovenská obchodná inšpekcia. 

 

Konkrétne ponuky finančná správa zverejní na stránke www.financnasprava.sk, kde aktuálnu ponuku nájdu záujemcovia v tlačovej správe. Informácie budú pre verejnosť dostupné 30 dní alebo do vyčerpania množstva tovaru. Aby organizácia tovar získala, musí podpísať zmluvu o bezodplatnom poskytnutí tovaru na humanitárne účely. Tú uzavrie organizácia s colným úradom, ktorý falzifikáty zadržal. Jej súčasťou je presný zoznam poskytnutých vecí. V zmluve sa prijímateľ zaväzuje odstrániť z tovaru ochranné známky, a to na vlastné náklady. Finančná správa môže to, ako organizácia tovar použila, kontrolovať tri roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies