ZF Slovakia chce v novom závode v Šahách zamestnať 450 ľudí

NETKY.SK • 16 December 2016, 14:37 • 2 min
ZF Slovakia chce v novom závode v Šahách zamestnať 450 ľudí

ŠAHY – Spoločnosť ZF Slovakia, a.s., plánuje vybudovať v Šahách nový výrobný závod na výrobu tlmičov pre automobilový priemysel. Zamestnanie by v ňom malo nájsť 450 ľudí, z toho 50 v administratíve.

slovakia

left justify in out

Výstavba by sa mala začať na jar budúceho roka, jej ukončenie je naplánované na september 2017. Predpokladané investičné náklady na realizáciu predstavujú 12,5 milióna eur. Projekt je v štádiu posudzovania vplyvov na životné prostredie.

 

Hlavným dôvodom vybudovania novej prevádzky ZF Slovakia v priemyselnom parku Šahy v lokalite Na vŕšku je pre investora výhodná ponuka plôch v priestore priemyselného parku, kde sú dostupné všetky inžinierske siete a relatívne bezproblémové vlastnícke vzťahy. Nezanedbateľným dôvodom je aj expanzia výroby v jestvujúcich automobilových závodoch na Slovensku a výhodná logistická poloha pre ďalších odberateľov, ako aj príprava novej investície automobilovej výroby v Nitre. Prínosom pre mesto bude vytvorenie pracovných miest v regióne s minimom pracovných príležitostí a vysokou mierou nezamestnanosti.

 

Podľa predloženého projektu plánuje ZF Slovakia, a.s., vyrábať v novom závode 140 rôznych typov tlmičov. Pôjde o ich finálnu montáž, všetky diely budú dovážané od nemeckých dodávateľov. Podobnú výrobu firma už v súčasnosti realizuje v neďalekom priemyselnom parku Levice – Géňa. Spoločnosť ZF Slovakia je producentom tlmičov, guľových vodiacich kĺbov a stabilizátorov pre prednú nápravu osobných automobilov. Hlavnými odberateľmi výrobkov vyrábaných v súčasnom období v nemeckých závodoch investora sú automobilky BMW, VW, Volvo, AM a PSA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona