Zetu preklasifikovali na tropickú búrku, usmrtila však najmenej dvoch ľudí

NETKY.SK • 29 Október 2020, 14:24 • 2 min
Zetu preklasifikovali na tropickú búrku, usmrtila však najmenej dvoch ľudí

Na juhu Spojených štátov Amerických je tropická búrka, ktorá nesie pomenovanie Zeta.

slovakia

left justify in out

Úrady varujú viac ako 32 miliónov ľudí, ktorí žijú a pracujú na miestach, kadiaľ bude prechádzať. Búrka usmrtila už najmenej dvoch obyvateľov. Pre tento prírodný živel nefungovala elektrina takmer dvom miliónom ľuďom na juhu USA. Informácie o tom priniesla televízia CNN.

 

 

Najviac takýchto prípadov je v Louisiane, odkiaľ je aj prvé úmrtie. V stredu guvernér oznámil smrť 55-ročného muža, ktorého zabil elektrický prúd zo strhnutého elektrického vedenia. John Miller, ktorý velí polícii v Biloxi v Mississippi divákom televízie WLOX prezradil, že našli ďalšie telo.

 


Búrka prišla na pevninu v stredu v Louisiane ako hurikán druhej kategórie. Medzitým bola preklasifikovaná na tropickú búrku. Jedným z jej znakov bol vietor so silou sto kilometrov za hodinu. Zeta sa teraz pohybuje rýchlosťou 62 kilometrov za hodinu. Národné centrum pre hurikány (NHC) predpovedá, že ešte zosilnie. Atlantický oceán dosiahne podľa predpovedí vo štvrtok v noci. Zeta je v poradí už 27. búrkou tejto atlantickej hurikánovej sezóny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies