Žeriav na stavbe výškovej budovy v New Yorku upustil náklad, zranil 10 ľudí

NETKY.SK • 1 Jún 2015, 09:42 • 2 min
Žeriav na stavbe výškovej budovy v New Yorku upustil náklad, zranil 10 ľudí

NEW YORK - Z výšky 28 poschodí dopadol dnes ráno na chodník v newyorskom Manhattane náklad, ktorý sa uvoľnil z výškového žeriavu na stavbe kancelárskej budovy. Na chodníku utrpelo menšie zranenia 10 ľudí, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Dvaja zo zranených sú robotníci na stavbe, zvyšní boli chodci a ľudia v okoloidúcich autách, povedal starosta New Yorku Bill de Blasio. Všetkých zasiahli padajúce trosky.

 

Polícia uviedla, že hlásenie dostala o 10.45 h miestneho času. Na stavbe výškovej budovy v East Side sa uvoľnil náklad - kus mechanického zariadenia, ktorý žeriav premiestňoval na vrchol budovy. Náklad pri páde odrel stenu budovy, ktorá je pri základoch širšia a smerom k horným podlažiam sa zužuje.

 

Starosta mesta hovoril s reportérmi na Madison Avenue, iba blok od nehody, ktorá je podľa neho "očividne veľmi vážna". "Vďaka Bohu, že k tomu došlo v takom čase a počas víkendu, kedy tu nebolo veľa ľudí."

 

Stavebný komisár Rich Chandler povedal, že sa takéto práce s vysokým žeriavom zvyčajne robia o víkendoch a pracovníci stavby na to mali všetky potrebné povolenia. Žeriav podľa neho tiež bol v poriadku.

 

Príčinu nehody vyšetrujú. Ulice v okolí uzavreli. Úrady vyjadrili presvedčenie, že ich do pondelka rána znova otvoria.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies