Žerdev o rozviazaní zmluvy s Levom nič nevie, Medvedev: Je za tým alkohol

NETKY.SK • 3 September 2013, 10:07 • 2 min
Žerdev o rozviazaní zmluvy s Levom nič nevie, Medvedev: Je za tým alkohol

PRAHA - Ruského hokejového útočníka Nikolaja Žerdeva prekvapila informácia, podľa ktorej sa mal s klubom KHL Lev Praha dohodnúť na predčasnom ukončení zmluvy.

slovakia

left justify in out

"O rozviazaní kontraktu s Levom mi nie je nič známe. Nič o tom neviem," citovali ruské médiá 28-ročného krídelníka. Pražský klub informoval o ukončení spolupráce s kontroverzným hokejistom v pondelok prostredníctvom tlačovej správy. Žerdevovi, ktorý hral niekoľko sezón v zámorskej NHL, sa podľa vedenia Leva cnelo za rodnou vlasťou. "Nikolaj za nami prišiel s prosbou o ukončenie kontraktu. V Prahe je odlúčený od rodiny a chce sa vrátiť do Ruska. Po rozhovore s prezidentom klubu a trénermi sme sa mu rozhodli vyhovieť," zdôvodnil jeho odchod športový riaditeľ Rašid Chabibulin.

Ruské médiá začali okamžite špekulovať o možnej príčine predčasného odchodu Žerdeva z českého tímu. Viac svetla do celej záležitosti vniesol prezident KHL Alexander Medvedev, ktorý pre denník Sport-Express uviedol, že ruský hokejista mal opäť problémy s disciplínou. "Podľa našich informácií mal Žerdev znovu problém. Opil sa," prezradil. "Pripravujeme kódex cti hráča KHL. Pokiaľ bude mať niekto z hokejistov našej ligy problémy s alkoholom, po vzore NHL ho pošleme na povinnú liečbu," vyhlásil šéf nadnárodnej súťaže. Jeho slová potvrdil aj tréner Nižnekamska Vladimir Krikunov: "Videl som jeho vyčínanie na internete. Čo si o tom myslím? Vodka sa dá piť aj po skončení kariéry..."

Rodák z ukrajinského Kyjeva tak vydržal v Leve iba mesiac. V auguste mal osláviť vtedy novú zmluvu s pražským klubom bujarou oslavou a rozbitím novučičkého luxusného auta Bentley Continental GT. Žerdev v tom čase údajne usporiadal hlučný večierok v hoteli Barvicha Luxury Village neďaleko Moskvy, kde sa mali susedia sťažovať na jeho opilecké výtržnosti. Na konci júla mal odísť na letisko, odkiaľ mal smerovať do Prahy, kde sa chcel pripojiť k svojmu novému tímu. Žerdev sa však nemohol úspešne zaregistrovať na let Moskva-Praha, keďže stratil cestovný pas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies