Ženy zamilované do kňazov listom požiadali pápeža Františka o zrušenie celibátu

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 15:22 • 2 min
Ženy zamilované do kňazov listom požiadali pápeža Františka o zrušenie celibátu

VATIKÁN - Dvadsaťšesť žien, ktoré sa zaľúbili do katolíckych kňazov, sa listom obrátilo na pápeža Františka so žiadosťou, aby v cirkvi zaviedol inštitút dobrovoľného celibátu.

slovakia

left justify in out

Ženy z Talianska pápežovi napísali, že zákaz pohlavného styku a manželstva pre kňazov im spôsobuje "zničujúce utrpenie". "My týchto mužov milujeme, a oni milujú nás," píše sa v liste, ktorý zverejnil server Vatican Insider.

 

"S pokorou vám predkladáme k nohám naše utrpenie, aby sa niečo zmenilo, nielen pre nás, ale i pre dobro celej cirkvi," uvádza sa v liste podpísanom krstnými menami alebo iniciálami mien žien, ako aj niekoľkými telefónnymi číslami.

 

V ostatných desaťročiach čelí Vatikán tlaku na uvoľnenie pravidla celibátu kňazov, ktorý nepatrí medzi nemenné dogmy, ale je tradíciou trvajúcou v cirkvi už tisícročie. Ženy žiadajú pápeža o "posvätenie ich lásky" s odôvodnením, že len málokto si dokáže predstaviť "zničujúce utrpenie zažívané ženami silne túžiacimi po kňazovi".

 

Podľa žien, ktoré výzvu podpísali, sa kňazi vstupom do manželstva budú môcť s ešte väčším zanietením venovať cirkevným záležitostiam, pretože ich bude podporovať milujúca žena i deti. To by podľa týchto žien bolo pre cirkev oveľa lepšie ako mať vo svojich radoch kňaza žijúceho s pocitmi márnosti z nenaplnenej lásky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies