Ženy viac uzatvárajú zmluvy o stavebnom sporení, muži častejšie čerpajú úver

NETKY.SK • 22 Február 2016, 10:15 • 2 min
Ženy viac uzatvárajú zmluvy o stavebnom sporení, muži častejšie čerpajú úver

BRATISLAVA - Produkt stavebného sporenia je podľa údajov Prvej stavebnej sporiteľne obľúbený tak u žien, ako aj u mužov.

slovakia

left justify in out

Každá kategória si však vyberá z portfólia niečo iné. Obchodné výsledky Prvej stavebnej sporiteľne za rok 2015 dokazujú, že pokiaľ ide o plánovanie finančného zabezpečenia rodiny a budúcich zásahov do bývania, aktivitu preberajú do rúk skôr ženy. V uplynulom roku uzavreli o 8728 zmlúv o stavebnom sporení viac ako muži. Z celkového počtu nových zmlúv to je o osem percent viac.

 

Naopak, keď príde čas na čerpanie úveru, iniciatívy sa častejšie chopia muži. Tí vlani podpísali o 2984 viac úverových zmlúv než ženy, čo predstavuje 14-% rozdiel. Tento fenomén je možné bez výraznejších rozdielov sledovať vo všetkých regiónoch Slovenska.

 

V podpisovaní nových zmlúv boli najaktívnejšie Banskobystričanky (podiel v regióne 55,6 %). Zatiaľ čo v čerpaní úverov viedli muži z Trenčína (podiel v regióne 59 %).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies