Ženy súhlasili s tým, aby im Cosby podal sedatíva, tvrdí právnik

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 11:07 • 2 min
Ženy súhlasili s tým, aby im Cosby podal sedatíva, tvrdí právnik

BRATISLAVA - Americký herec Bill Cosby, ktorý sa v roku 2005 priznal, že si zadovážil sedatíva s úmyslom podať ich ženám, aby si s nimi mohol užiť sex, podľa jeho právnika Patricka O'Connora nerobil nič bez vedomia dotknutých žien.

slovakia

left justify in out

Komikov zástupca sa tak vyjadril v dokumentoch, ktoré doručil na súd tento utorok. Ako uviedol, sedatíva, ktoré herec podal ženám, ľudia v 70. rokoch minulého storočia bežne používali na zvýšenie sexuálneho apetítu. "Existuje množstvo historiek o celebritách, hudobných hviezdach a bohatých osobnostiach, ktoré ich v 70. rokoch používali na uvoľnenie a počas sexu, na ktorom sa vopred dohodli," vysvetlil O'Connor, ktorému sa nepáči, že médiá jeho klienta vykresľujú ako násilníka. "Keď si niekto prečíta správy, ktoré vyšli v médiách, môže dôjsť k záveru, že obžalovaný sa priznal k znásilňovaniu. On pritom iba priznal, že bol jedným z mnohých ľudí, ktorí v 70. rokoch začali používať tieto sedatíva na zlepšenie sexuálneho života," doplnil hercov obhajca.


O'Connor novými vyhláseniami reagoval na dokumenty, ktoré 6. júla publikovala agentúra The Associated Press (AP). Tie obsahovali údaje spred 10 rokov, keď 78-ročného komika zo sexuálneho obťažovania obvinila bývalá zamestnankyňa Temple University Andrea Constand. Rodák z Philadelphie pod prísahou uviedol, že jej a tiež niekoľkým ďalším ľuďom podal sedatíva. Predstaviteľa Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 - 1992) vtedy neobžalovali a obvinenie v roku 2006 uzavreli mimosúdnou dohodou.


O dva dni neskôr ako sa na verejnosť dostali spomínané dokumenty, zažalovala Constand Cosbyho za porušenie dohody o mlčanlivosti. Spolu s jeho tímom ho tiež obvinila z manipulácie médií prostredníctvom rozhovorov a vyjadrení, pričom uviedla, že sa snažia prekrútiť početné obvinenia zo sexuálneho obťažovania. "Cosbyho správanie spôsobilo navrhovateľke nechcenú a ubíjajúcu pozornosť médií, čo jej veľmi uškodilo," uviedli zástupcovia Constand, ktorá požiadala súd, aby zverejnil celú hercovu výpoveď. Uviedla totiž, že v tom čase ho obvinilo z obťažovania 13 žien a pri výpovedi sa ho pýtali na všetky. Podľa Constand majú ženy právo vedieť, ako sa herec vyjadril k ich obvineniam.
Bill Cosby v súčasnosti čelí viac než 40 obvineniam zo sexuálneho zneužitia, pričom päť z jeho údajných obetí ho aj zažalovalo. Ako prvá tak spravila Judy Huth, ktorú vraj herec obťažoval v roku 1974, keď mala 15 rokov. Prokuratúra Cosbyho v tomto prípade neobvinila, pretože prípad sa stal príliš dávno, čím prekročil premlčaciu lehotu pre zločin aj priestupok. Huth však aj tak naňho podala žalobu za sexuálne obťažovanie, pričom uviedla, že incident, na ktorý si spomenula pred troma rokmi, jej spôsobil úzkosť a značné životné problémy. Žena taktiež chce, aby o hercovej vine či nevine rozhodla porota a požaduje bližšie nešpecifikované odškodné. Zvyšné štyri ženy podali žalobu za urážku na cti, pretože ich Cosby prostredníctvom verejných vyhlásení označil za klamárky. Herec požiadal o zamietnutie týchto žalôb.
William Henry Cosby Jr. účinkoval okrem sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy (1965 - 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 - 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 - 1995), sitkome Cosby (1996 - 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency (2009).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona