Ženy spozornite! Tu je 6 dôvod prečo nenosiť podprsenku

NETKY.SK • 28 Jún 2017, 14:20 • 2 min
Ženy spozornite! Tu je 6 dôvod prečo nenosiť podprsenku

BRATISLAVA – Nosenie podprsenky má výhody aj nevýhody avšak zdá sa, že tých nevýhod je viac.

slovakia

left justify in out

Nosenie podprsenky vždy a všade podvedome naprogramovalo mienku spoločnosti tak, že prirodzenosť a skutočný tvar prsníkov sa stal čímsi nenormálnym ba dokonca „nevhodným.“ Treba si uvedomiť, že tieto „nenormálne“ tvarované prsníky kŕmili všetky generácie ľudstva od tých najdávnejších počiatkov. Malo by sa im dostať aj patričného rešpektu.

 

Podprsenky sa stali samozrejmosťou. Isto, sú situácie, ktoré si ju doslova vyžadujú avšak, ženy to s jej nosením niekedy preháňajú. Túto bielizeň možno v mnohých prípadoch vynechať a spríjemniť si tým život, no v prvom rade ušetriť si zdravie.

 

Nosenie tohto „zvierača“ má v podstate len estetickú výhodu a ocenia ju aj ženy s bohatým poprsím pri športovaní. Tu by sme to mohli uzavrieť.

 

 

Prečo podprsenku nenosiť?

 

1. Na prvom mieste je samozrejme pocit pohodlia. Ženy si túto bielizeň častokrát upínajú príliš silno, čo spôsobuje, že ich tlačí, znervózňuje, škriabe a otláča. Asi každá pozná ten nenahraditeľný pocit, keď príde po dlhom dni domov a konečne si ju vyzlečie.

 

img

 

2. Francúzska štúdia ukázala, že nesprávna veľkosť podprsenky môže mať mnoho nepríjemných vedľajších účinkov vrátane nevoľnosti a dýchavičnosti. Keď svoje prsia uvoľníte, zlepší sa vo vašom tele prietok krvi. Bez podprsenky sa navyše posilňujú svaly hrudníka. A v neposlednom rade je to hygienickejšie, pretože pot sa nebude udržiavať medzi podprsenku a prsiami, tam sa zvyčajne vytvára živná pôda pre baktérie.

 

3. Aj ženy, ktoré dom neopustia bez podprsenky, by ju mali zložiť minimálne v čase, keď nie sú v práci. Telo tak bude mať možnosť sa priebežne regenerovať. Určite nie je správne nosiť bielizeň aj počas spánku! Prečo? Veď pod perinou vás nikto neuvidí. Ak máte problémy pri zaspávaní alebo je váš spánok nekvalitný, môže to mať na svedomí práve podprsenka. Telo sa totiž nedokáže potrebne uvoľniť a voľne dýchať.

 

img

 

4. Tesná gumička na krvné cievy vyvíja tlak obmedzuje prietok krvi, to môže tiež zapríčiňovať nevysvetliteľnú únavu počas dňa. Odborníci v tomto kontexte hovoria aj o zvyšovaní rizika pre tvorbu rakovinových nádorov. Priama súvislosť zatiaľ nie je stopercentne vedecky potvrdená, avšak podľa posledných výskumov, je u žien ktoré nosia podprsenku dlhodobo až 400-krát väčšie riziko pre rakovinu prsníka. Vysvetľujú to tým, že podprsenky bránia sprvávnemu prietoku lymfy.

 

5. Medzi ženami prevládajú mýty o tom, podprsenka pomáha chrániť prsia pred ovisnutím. Pravda je však opačná. Nosením opornej pomôcky sa atrofuje svalstvo a pokožka tiež oslabí. Iné štúdie hovoria o tom, že zvieranie prsníkov zapríčiňuje ich zmenšovanie, respektívne keď prestanete nosiť podprsenku, môžu sa vaše prsia zväčšiť o jedno číslo. Nebudem im v tom totiž nič brániť.

 

6. Ušetríte peniaze. Tu určite nie je potrebné nič vysvetľovať.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona