V rámci kampane proti obťažovaniu sa ženy na odovzdávanie cien BAFTA oblečú do čierneho

NETKY.SK • 1 Február 2018, 20:09 • 2 min
V rámci kampane proti obťažovaniu sa ženy na odovzdávanie cien BAFTA oblečú do čierneho

LONDÝN - Viaceré britské herečky sa plánujú obliecť do čierneho na udeľovanie cien Britskej akadémie filmového a televízneho umenia (BAFTA), aby tak podporili kampaň Time's Up (Čas vypršal) proti sexuálnemu obťažovaniu.

slovakia

left justify in out

Herečky Emma Watsonová, Daisy Ridleyová, Keira Knightleyová a Emma Thompsonová patria k umelkyniam, ktoré podporujú toto gesto. Táto akcia bude nasledovať po podobnej kampani na januárovom odovzdávaní amerických filmových a televíznych cien Zlaté glóbusy.

 

V liste zaslanom osobnostiam, ktoré sa majú 18. februára zúčastniť na odovzdávaní cien BAFTA, sa uvádza, že prísť v čiernom oblečení bude "silným, spájajúcim a jednoduchým" prejavením podpory tých, čo zažili sexuálne obťažovanie či zneužívanie.

 

Keď minulý mesiac oznámili nominovaných na ceny BAFTA, organizátori uviedli, že znepokojujúce odhalenia o množstve vplyvných mužov v zábavnom priemysle sa môžu stať "urýchľovačom skutočnej, trvalej zmeny".

 

Slávnostné odovzdávanie cien BAFTA v londýnskej Royal Albert Hall bude moderovať anglická herečka, bývalá modelka, autorka a ľudskoprávna aktivistka Joanna Lumleyová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies