Ženy pracujúce v sexbiznise sú vystavené násiliu a porušovaniu práv

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 10:07 • 2 min
Ženy pracujúce v sexbiznise sú vystavené násiliu a porušovaniu práv

BRATISLAVA – Ženy pracujúce v pouličnom sexbiznise sú často vystavené násiliu a porušovaniu práv. Pri príležitosti dnešného Medzinárodného dňa žien to na základe svojich skúseností skonštatovalo občianske združenie Odyseus, ktoré sa prostredníctvom programu Červený dáždnik venuje už 12 rokov tejto oblasti.

slovakia

left justify in out

Podľa koordinátorky programu Olívie Strelkovej sa ženy na ulici najčastejšie stretávajú s porušovaním ich práv zo strany zákazníkov, ale aj bežných okoloidúcich a polície. Dnešná tlačová správa mimovládnej organizácie cituje Sandru, ktorá sa živí v tejto oblasti už 20 rokov, z toho päť rokov spolupracuje v rámci programu.

"Najčastejšie sa stretávame s porušovaním práva na osobnú bezpečnosť a práva na ochranu zdravia," vysvetľuje Sandra. "Spoločnosť sa ženám pracujúcim v sexbiznise často otáča chrbtom a preto je nutné o našich právach rozprávať na úrovni mesta, krajiny či za medzinárodnej spolupráce tieto práva obhajovať," uviedla ďalej.

 

OZ Odyseus minulý rok začalo s realizáciou projektu "Koniec násilia, čas na práva". Jeho cieľom je podľa Strelkovej prispieť k minimalizácii prípadov násilia páchaného na ženách pracujúcich v pouličnom sexbiznise. To sa organizácia snaží dosiahnuť najmä zvyšovaním právneho povedomia týchto žien. "Ale aj poukázaním na násilie, ktoré je na nich páchané," doplnila koordinátorka programu Červený dáždnik.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies