Ženy nedôverujú autám s alternatívnym pohonom, radšej volia SUV

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 15:08 • 2 min
Ženy nedôverujú autám s alternatívnym pohonom, radšej volia SUV

BRATISLAVA - Trendom dnešnej doby je rozvoj automobilov s alternatívnymi pohonmi, ktoré šetria peňaženky vodičov a životné prostredie.

slovakia

left justify in out

Ženy však stále radšej preferujú autá jazdiace na benzín alebo naftu. Cítia sa v nich bezpečnejšie. Pocit bezpečia je i dôvodom, prečo sa stále častejšie obzerajú po SUV autách. Vyplýva to zo štatistík predajcu ojazdených vozidiel AAA AUTO.

 

Ženy sa pri nákupe auta snažia minimalizovať všetky prípadné riziká. Za ne považujú i automobily s alternatívnymi pohonmi, ktorým ešte stále nedôverujú tak ako muži. V tejto oblasti sú skôr konzervatívne. Dokonca i pri porovnaní obľuby benzínu a nafty volia radšej tradičný benzín.

 

Pocit bezpečia a dôraz na rodinu sú tiež dôvodmi, prečo stále častejšie siahajú po SUV autách. Dopyt žien po SUV automobiloch sa u tohto predajcu za posledných päť rokov takmer strojnásobil. Veľký nárast obľuby zaznamenáva i pri MPV autách. Od roku 2012 sa zvýšil o 28 %.

 

Ženy stále viac kladú dôraz i na komfort jazdy. Ich záujem o automobily s automatickou prevodovkou za posledných päť rokov vzrástol takmer o 90 %. Častejšie tiež volia i autá s pohonom 4x4. Oproti minulosti preferujú výkonnejšie autá. Kým v rokoch 2012 a 2013 u nich viedli autá s výkonom 55 kW, dnes sú to výkony 77 kW.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies