Ženy majú odlišné predstavy pri kúpe vozidla ako muži

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 11:19 • 2 min
Ženy majú odlišné predstavy pri kúpe vozidla ako muži

BRATISLAVA - Mýtus o malých autách pre ženu a veľkých SUV pre mužov je už dávno vyvrátený. Ženy kladú dôraz na praktickú stránku vozidla, ktoré využijú na dlhších cestách, ale i v meste. Mení sa aj vkus z pohľadu farby vozidla. Vyplýva to zo štatistík spoločnosti AAA Auto.

slovakia

left justify in out

Ženy vyberajú auto inak ako muži. Väčšina mužov preferuje u automobilu komfort, výkon motora a vzhľad. Žena, naopak, preferuje bezpečnosť a praktické využitie. Podľa Karolíny Topolovej, generálnej riaditeľky spoločnosti, ženy sa na auto pozerajú ako pomocníka v domácnosti. Skúmajú, či sa im do kufra vojde kočík, alebo koľko má auto airbagov. Dlhodobo najbežnejšou voľbou motoristiek je verzia hatchback, ba dokonca aj kombi.

 

Mení sa aj vkus žien z pohľadu farby vozidla. Tradičnú predstavu o malom ženskom červenom aute búrajú štatistiky predaja. Vo farebnom spektre dominuje sivá nenápadná farba pred elegantnou čiernou a príjemnou modrou. Trend modernej ženy udáva aj neutrálna biela farba, ktorá je výrazom vecnosti. Béžové odtiene sú vnímané ako nadčasové a jednoduché. O majiteľoch automobilov tejto farby platí, že sú v prvom rade rozvážni. Aj preto sa niekedy hovorí, že automobily vo farbách béžových a krémových odtieňov patria na ceste k tým najbezpečnejším.

 

Zo štatistík predaja vyplýva aj to, že dominantou mužov je dieselový motor, kým ženy vo veľkej miere siahajú po benzínovom. Na ústupe je tiež manuálna prevodovka, pohodlnosť automatu využíva čoraz viac motoristiek.

 

Z pohľadu veku ojazdeného vozidla siahajú ženy po deväť- a viacročnom aute, ktorého nákup uprednostnilo minulý rok až 51 % žien.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona