Ženu v lese napadol medveď, sama sa odviezla do nemocnice

NETKY.SK • 14 August 2014, 16:50 • 2 min
Ženu v lese napadol medveď, sama sa odviezla do nemocnice

BRATISLAVA - Thea Thomas, ktorú v utorok na juhozápade amerického štátu Aljaška napadol a vážne zranil medveď, prešla po útoku takmer 2,5 kilometra k svojmu autu a odviezla sa do nemocnice.

slovakia

left justify in out

Medveď 57-ročnú profesionálnu rybárku z mestečka Cordova pohrýzol celkovo sedemkrát, pričom najvážnejšie zranenia jej spôsobil na chrbte a na vnútornej strane stehna.

 

K útoku došlo na turistickom chodníku v Chugach National Forest neďaleko spomínanej Cordovy, kde bola Thomas na prechádzke so psami, ktoré sa jej v jednej chvíli stratili z dohľadu. Thomas krátko na to začula nejaké vrčanie a následne jeden zo psov vybehol späť na chodník, pretože ho naháňal medveď. Thomas sa pokúsila odstúpiť, aby sa im vyhla, medveď si ju však všimol a napadol ju. "Bol veľmi rozzúrený, vrčal a potom ma začal hrýzť. Kričala som a dúfala, že prestane, ale on pokračoval. Neskôr síce niekoľkokrát na chvíľu odišiel, ale vždy sa vrátil a znova ma pohrýzol. V jednom momente som sa pokúsila vstať, ale znova ma zrazil na zem. Správal sa, akoby sa chcel pomstiť. Ku koncu som si už myslela, že tam zomriem," uviedla žena pre Alaska Dispatch News. Keď medveď nakoniec prestal útočiť a zmizol v lese, Thomas chvíľu počkala, potom vstala a vybrala sa späť k svojmu autu. "Musela som jednoducho dôjsť k autu, pretože v okolí nebol nikto, kto by mi pomohol. Bolo to veľmi bolestivé," dodala Thomas, ktorú neskôr prepravili do nemocnice v Anchorage.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies