Ženu prenasledoval, hrozí mu až rok za mrežami

NETKY.SK • 2 Júl 2013, 10:15 • 2 min
Ženu prenasledoval, hrozí mu až rok za mrežami

BRATISLAVA - Až rok za mrežami môže stráviť 39-ročný Ján z Bánoviec nad Bebravou. Od konca roka 2011 neustále prenasledoval o štyri roky mladšiu ženu.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková, neustále vyhľadával jej spoločnosť, čakával ju pred budovou, kde pracovala a chodil aj k jej domu. Vypisoval jej správy a nepretržite jej telefonoval. Žene a jej príbuzným dokonca hrozil zabitím. Keďže sa chcela vyhnúť kontaktu s Jánom, bola nútená zmeniť spôsob svojho života, dodala Hrášková.

Tento trestný čin, ktorý dávno nie je len súčasťou filmových scenárov, je známy ako stalking. Ak ste sa stali obeťou tohto prenasledovateľa, treba ihneď kontaktovať políciu. Tento krok určite nie je jednoduchý. Páchateľmi totiž môžu byť osoby, ktoré Vám boli v minulosti blízke, upozornila Hrášková. Je to však nevyhnutné, aby sa život vrátil do pôvodných koľají. Pomoc poskytnú aj sociálne poradenské služby alebo psychológ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies