Ženu obžalovali z obzvlášť závažného zločinu podvodu, pokúsila sa vylákať úver viac ako 169 miliónov eur

NETKY.SK • 11 August 2017, 16:23 • 2 min
Ženu obžalovali z obzvlášť závažného zločinu podvodu, pokúsila sa vylákať úver viac ako 169 miliónov eur

BRATISLAVA - Obžalobe z obzvlášť závažného zločinu úverového podvodu čelí Denisa B., ktorú polícia obvinila ešte v roku 2013.

slovakia

left justify in out

Ako informoval hovorca policajného prezídia Martin Wäldl, podľa polície sa žena v roku 2012 pokúsila ako predseda predstavenstva akciovej spoločnosti vylákať úver viac ako 169 miliónov eur od spoločnosti s ručením obmedzeným so sídlom vo Švajčiarsku.

 

Zmluvnou podmienkou na poskytnutie úveru bolo uhradenie jednorazového poplatku predstavujúceho 2,6 percenta z poskytnutého úveru (takmer päť miliónov eur) na účet určený veriteľom.

 

Túto podmienku Denisa B. podľa polície predstierala a to tak, že v roku 2012 poslala e-mailom osobe zastupujúcej veriteľa desať sfalšovaných cezhraničných platobných príkazov. Tými deklarovala udelenie príkazu banke na úhradu desiatich platieb vo výške takmer päť miliónov eur.

 

V skutočnosti však žiadne príkazy banke nepredložila a už pri podpísaní zmluvy vedela, že uvedenou sumou nedisponuje. Svojím konaním uviedla do omylu zástupcov veriteľa v otázke splnenia podmienok na poskytnutie úveru.

 

Obvinenej v prípade dokázania viny hrozí väzenie na 10 až 15 rokov, pričom sa už nachádza vo výkone trestu odňatia slobody za inú ekonomickú trestnú činnosť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona