Ženu mal väzniť a kruto mučiť na farme manžel, pôvodom z Českej republiky

NETKY.SK • 12 Júl 2012, 11:28 • 2 min
Ženu mal väzniť a kruto mučiť na farme manžel, pôvodom z Českej republiky

Ženu mal väzniť a kruto mučiť na farme manžel, pôvodom z Českej republiky

slovakia

left justify in out

img

Muža pochádzajúceho z Českej republiky obvinili, že väznil, zotročoval a kruto mučil svoju manželku Stephanie na farme v americkom štáte Západná Virgínia. Jej smutný príbeh teraz zamestnáva pozornosť Američanov.
      Kým manžel Peter L. vracal v obchode na prenájom farmárskych nástrojov požičaný rotačný kultivátor pôdy, zoslabnutá a krívajúca žena sa vkradla do budovy iným vchodom a žiadala o pomoc. Zo súdnych dokumentov vyplýva, že čoskoro nato sa už ocitla v útulku a porozprávala svoj hrôzostrašný údel.
      Manžel ju na farme v obci Leroy držal v zajatí drvivú väčšinu minulých desiatich rokov: bil ju, pálil a dokonca spútaval počas tehotenstva.
      Vyšetrovatelia uviedli, že majú 45 fotografií popálenín na ženinom chrbte a prsiach, spôsobených žehličkami alebo panvicami, a tiež jaziev na zápästiach i členkoch. Manžel sa teraz nachádza vo väzbe a úrady udalosť vyšetrujú. Podľa slov zástupcu šerifa Tonyho Boggsa je prípad jedným z najstrašnejších, aké kedy videl.
      "Zdá sa, že to už prekračuje hranice zlého zaobchádzania, a označil by som to za mučenie," dodal zástupca šerifa v stredu, ktorého dnes v článku citovala tlačová agentúra Associated Press (AP).
      Úrady oznámili, že Peter L. (37) je vo väzbe s kauciou stanovenou na 300.000 dolárov. V piatok 13. júla má prísť na predbežné vypočúvanie pre podozrenie zo zákerného ubližovania.
      V úradných dokumentoch sa uvádza, že 43-ročná Stephanie povedala v útulku inej žene, že ju manžel okrem iného udrel a zhodil na dlážku farmárskym nástrojom.      
      Podľa obhajcu Petra L., Shawna Baylissa, sú obvinenia "výtvorom bujnej fantázie alebo pomýlenej mysle, alebo oboje".
      Obhajca dodal: "Tieto obvinenia nevyjadrila údajná obeť. Bola to tretia strana." Podľa jeho slov ide o situáciu, keď sa jeden človek dozvie útržkovitú informáciu a snaží ju nafúknuť a urobiť z komára somára.
      Prípad odhalili 2. júla, keď manželka ušla mužovi v meste Parkersburg, ktoré sa nachádza približne 120 kilometrov severne od Charlestonu, metropoly štátu Západná Virgínia. Žena vošla zadným vchodom do požičovne farmárskeho náradia a jednej zamestnankyni povedala: "Pokúšam sa ujsť od manžela. Potrebujem sa len na pár minút ukryť." Stephanie sa nechcela obrátiť na políciu, ale vzala si od zamestnankyne telefóne číslo útočiska pre obete domáceho násilia a zavolala tam. Od súcitnej záchrankyne dostala aj peniaze a v obchode jej takisto privolali taxík, ktorý ju odviezol do útulku. Tam Stephanie porozprávala o svojom osude inej žene.
      Svedok v útulku opísal Stephanie ako "vycivenú a špinavú", telo mala pokryté jazvami a popáleninami. Mala "zmrzačené a opuchnuté" chodidlo, na prsiach jazvu v tvare žehličky a na chrbte popáleniny, ktoré podľa slov obete pochádzali od horúcej panvice.
      Stephanie takisto povedala, že manžel ju volal "otrokyňa" a prikázal jej kľaknúť si vždy, keď vošiel do izby. Vyhlásila, že spútaná porodila úplne vyvinuté, ale mŕtve dieťa, ktoré manžel pochoval na ich farme.
      Za podobných okolností porodila aj druhé dieťa, ktoré prežilo, ale nikdy nedostalo lekársku starostlivosť. Ročný chlapec zostáva s matkou.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies