Ženu a jej milenca v Pakistane zavraždila rodina pre ich údajnú milostnú aféru

NETKY.SK • 15 September 2016, 12:45 • 2 min
Ženu a jej milenca v Pakistane zavraždila rodina pre ich údajnú milostnú aféru

ISLAMABAD - Pakistanská polícia dnes oznámila, že zatkla otca, manžela a brata ženy, ktorá bola samozvaným rodinným súdom mučená a obesená spolu so svojím údajným milencom.

slovakia

left justify in out

Matku troch detí Chálidu Bíbí a jej domnelého priateľa, 21-ročného Muhammada Muchtára, zavraždili dnes v dedine Miján Čannún vo východopakistanskej provincii Pandžáb v rámci tzv. vraždy zo cti.

 

Všetci traja zatknutí príbuzní priznali, že Bíbí a Muchtára zabili, pretože mali podľa ich presvedčenia ľúbostný vzťah. Viac k celému prípadu polícia nepovedala.

 

V Pakistane sú každý rok - často vlastnými príbuznými - zavraždené stovky žien za to, že sa vo veciach lásky a manželstva vzoprú želaniam svojej rodiny.

 

Vražda zo cti je neodôvodniteľnou vraždou aj v islamskom práve šaría. V niektorých kultúrach však ide o miestny zvyk praktizovaný bez ohľadu na názor islamského či svetského trestného práva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona