Ženu (34) poslali do väzenia za zanedbanie školskej dochádzky svojich detí

NETKY.SK • 19 August 2014, 12:09 • 2 min
Ženu (34) poslali do väzenia za zanedbanie školskej dochádzky svojich detí

BANSKÁ BYSTRICA – Trest povinnej práce sto hodín za ohrozenie mravnej výchovy mládeže uložil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 34-ročnú Žofiu Pókošovú z obce Jelšovec v okrese Lučenec. Pókošová zavinila, že jej dve maloleté deti nechodili pravidelne do špeciálnej základnej školy v Lučenci a každé vymeškalo po viac ako dvesto vyučovacích hodín.

slovakia

left justify in out

Okresný súd v Lučenci za prečin ohrozenie mravnej výchovy Pókošovú poslal do väzenia na šesť mesiacov. Obžalovaná totiž ignorovala nielen povinnosť posielať deti do školy, ale nechodila ani na súd. Tvrdila, že jej zomrel druh a nemala peniaze. Obhajkyňa sa voči rozsudku odvolala s tvrdením, že je neprimerane prísny. Medzitým sa zmenili pomery u Pókošovej, ktorá z Jelšovca odišla. Má nového druha a žije s ním i s deťmi v Banskej Bystrici. Hodnotenie školy je, že matka so vzdelávacou inštitúciou spolupracuje, deti chodia na vyučovanie riadne, sú upravené, čisté a snaživé. Podľa obhajoby by rozhodnutie poslať Pókošovú do väzenia hlboko rodinu poznačilo. 

 

Odvolací senát vyhovel obžalovanej a nepodmienečný trest zmenil na sto hodín povinnej práce. Pókošová ho môže vykonať v čase, keď budú deti v škole.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies