Ženské hokejové finále bude tretíkrát v sérii v réžii zámorských tímov

NETKY.SK • 19 Február 2018, 16:16 • 2 min
Ženské hokejové finále bude tretíkrát v sérii v réžii zámorských tímov

KANGNUNG - Reprezentantky USA sa stali prvými finalistkami ženského hokejového turnaja na ZOH v Pjongčangu. V pondelkovom prvom semifinálovom zápase zvíťazili v Hokejovom centre v Kangnungu nad Fínkami suverénne 5:0. Dvoma gólmi a asistenciou sa na triumfe podieľala Dani Cameranesiová. V zápase malo svoje zastúpenie aj Slovensko, keď z pozície hlavnej rozhodkyne duel viedla Nikoleta Celárová.

slovakia

left justify in out

Súperkami amerických hokejistiek vo finálovom stretnutí budú Kanaďanky, ktoré v druhom semifinále dominovali rovnakým spôsobom ako USA v tom prvom a hladko vyhrali nad tímom OŠ z Ruska 5:0.

 

Zámorské tímy sa už na turnaji raz stretli. V základnej A-skupine vyhrali reprezentantky z krajiny "javorových listov" 2:1. Finálový súboj je na programe vo štvrtok o 5.10 SEČ. Bude to už tretie olympijské ženské finále za sebou, v ktorom nastúpi Kanada a USA vo vzájomnej konfrontácii.

 

hokej - ženy - semifinále:

 

USA - Fínsko 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Góly: 3. Marvinová (Pelkeyová, Dugganová), 19. Cameranesiová, 34. J. Lamoureuxová-Davidsonová (Panneková, Cameranesiová), 34. Knightová (Morinová, Coyneová), 41. Cameranesiová (Kesselová, Brandtová)

 

Kanada - OŠR 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)

Góly: 2. Wakefieldová (Spoonerová, Turnbullová), 24. Poulinová (Daoustová), 42. Wakefieldová (Fortinová, Turnbullová), 43. Clarková (Staceyová, Mikkelsonová), 55. Johnstonová (Daoustová, Irwinová)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies