Ženská štafeta SR senzačne do finále

NETKY.SK • 15 December 2013, 11:57 • 2 min
Ženská štafeta SR senzačne do finále

HERNING - Slovenky prekonali národný rekord, ktorý má teraz hodnotu 1:51,05 min.

slovakia

left justify in out

Reprezentantky Slovenska v štafete 4x50 m polohové preteky na majstrovstvách Európy v plávaní v krátkom bazéne v dánskom Herningu senzačne postúpili z nedeľných rozplavieb do popoludňajšieho finále. Kvarteto Barbora Mišendová, Katarína Listopadová, Andrea Podmaníková, Miroslava Syllabová, zvládlo trať za 1:51,05 min a obsadilo poslednú postupovú 10. priečku. Spomenutá štvorica navyše prekonala slovenský rekord 1:52,06 z ME v poľskom Štetíne 2011.

Finále je na programe o 18.27 h. "Úprimne - vôbec som to nečakala. Je to super, perfektné. Okrem postupu a rekordu som zlepšila aj vlastné slovenské maximum 50 m znak na 27,14," povedala Katarína Listopadová. "Táto krauliarska päťdesiatka bola v mojom podaní neporovnateľná s nevydarenou hladkou. Som šťastná, je to pre nás veľmi príjemný bonus, štafeta je zaujímavé spestrenie. Popoludní budeme mať ešte väčšiu silu," dodala Miroslava Syllabová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies