Zenglerovi obvinenému z vraždy futbalového trénera Nôtu súd znížil trest

NETKY.SK • 6 August 2015, 15:28 • 2 min
Zenglerovi obvinenému z vraždy futbalového trénera Nôtu súd znížil trest

BANSKÁ BYSTRICA – Senát Okresného súdu v Banskej Bystrici dnes v obnovenom konaní znížil trest odňatia slobody pre Milana Zenglera z Rimavských Janoviec z deväť na šesť a pol roka.

slovakia

left justify in out

Obnovené konanie súvisí s nálezom ústavného súdu o protiústavnosti upravovať spodnú hranicu sadzby pri ukladaní trestu za viac skutkov podľa sprísňujúcej, tzv. asperačnej zásady. Obnova konania sa týka iba výšky trestu, nie viny. Rozsudok nie je právoplatný, prokurátor i odsúdený sa vyjadria v zákonnej lehote.


Zenglera pôvodne obžalovali za vraždu futbalového trénera Júliusa Nôtu, ktorá sa stala vo februári 2009 v Rimavských Janovciach. Rozsiahle dokazovanie však nepreukázalo jeho vinu a súdy ho spod obžaloby oslobodili. Po obvinení z vraždy polícia našla u Zenglera v dome plynovú pušku sovietskej výroby, podomácky vyrobenú pištoľ a dva náboje.

 

Pretože na zaistené zbrane a strelivo sa vzťahuje povoľovacie konanie podľa zákona o zbraniach, Zenglera obžalovali aj za zločin nedovoleného ozbrojovania. Zengler sa ku zbraniam priznal a súd mu uložil súhrnný trest deväť rokov, do ktorého zarátal i predchádzajúci nepodmienečný trest za držanie marihuany a uložil mu absolvovať protitoxikologické liečenie ambulantnou formou. V obnovenom konaní dosiahol Zengler zníženie trestu na šesť a pol roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies