Ženevský autosalón v znamení desiatok svetových a európskych premiér

NETKY.SK • 3 Marec 2015, 18:15 • 2 min
Ženevský autosalón v znamení desiatok svetových a európskych premiér

ŽENEVA - Desiatky svetových a európskych premiér automobilov charakterizujú 85. Ženevský autosalón, ktorý sa začal dnes pre odborníkov a média. Pre širokú verejnosť sa brány ženevského výstaviska Palexpo otvoria od 5. do 15 marca.

slovakia

left justify in out

Ženeva je každoročne ukážkou trendov v svetovom automobilovom priemysle. Medzi približne 250 vystavovateľmi nechýba prakticky žiadna automobilka, čo niečo v svete automobilového priemyslu znamená.
     

Aj Slovensko sa vďaka spoločnostiam Volkswagen, PSA Peugeot Citroen a Kia Motors zaradilo medzi svetové automobilové veľmoci. Nové modely z ich produkcie sú na autosalóne takisto bohato zastúpené.
     

Bratislavský závod Volkswagenu okrem iných modelov prezentuje novinku - Audi Q 7e-tron. Príprava tohto modelu si vyžiadala vybudovanie novej karosárne s investíciou 600 miliónov eur. Ako uviedol pre slovenské média šéf VW Slovakia Albrecht Reimold, ide o špičkový model reagujúci na požiadavky nielen jazdného komfortu, ale aj ekológie. Model sa postupne dostáva do sériovej výroby. Zverenie jeho výroby do Bratislavy je aj vyjadrením veľkej dôvery centrály v schopnosť slovenských pracovníkov.

     

V súvislosti s prepadom ruského trhu šéf slovenského Volkswagenu uviedol, že situáciu pozorne sledujú, ale rozhodujúcimi trhmi ostávajú okrem Európy Spojené štáty a Ázia. Produkcia sa vyváža spolu do 148 krajín sveta.
     

Automobilka Peugeot sa v uplynulom období sústredila na ekológiu. Výsledkom sú motory Euro 6. Spoločnosť tak významne znížila emisie CO2 na všetkých svojich vozidlách. Je to vďaka zavedeniu benzínových 3-valcových motorov PureTech a dieselových BlueHDi, rovnako ako aj vďaka novým benzínovým motorom 1,6 L THP a prevodovke EAT6. Verzia modelu Peugeot 208 s nízkou spotrebou a emisiami 79 g/km CO2 sa stala najúspornejším spaľovacím vozidlom na svete a model Peugeot 308 s emisiami 82 g/km CO2 zaznamenal rekord v segmente C.
     

K produkcii významnou mierou prispieva aj trnavský závod spoločnosti, kde približne pred dvoma týždňami spustili výrobu inovovaného Peugeotu 208. Automobilka v súčasnosti pôsobí v 160 krajinách.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies