Žene v aute našli namiesto bežného nákupu až 5 000 cigariet

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 17:02 • 2 min
Žene v aute našli namiesto bežného nákupu až 5 000 cigariet

SNINA - Colníci z Michaloviec zaistili v okrese Snina viac ako päťtisíc cigariet. Vodička, ktorú colníci oslovili, tvrdila, že vezie len bežný nákup do domácnosti. Únik na daniach v tomto prípade predstavuje 775,30 eura, informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

slovakia

left justify in out

Hliadka zastavila vo štvrtok večer v Snine v smere na obec Stakčín osobné auto s popradskými evidenčnými číslami. Vodičku colníci vyzvali, aby priznala, či prepravuje nejaký tovar podliehajúci spotrebným daniam. Podľa jej vyjadrenia viezla len osobné veci a bežný nákup pre domácnosť. Colníci však auto skontrolovali, na zadných sedadlách našli medzi odevmi ukryté kartóny cigariet. Vo vozidle bolo 5 400 kusov čínskych cigariet, ktoré neboli označené slovenskou kontrolnou známkou, len „FOR DUTY FREE ONLY“. Takto označené cigarety nemôžu byť na území Slovenska legálne predávané, ponúkané, a teda ani nakúpené. Colný úrad cigarety zabezpečil. Prípad colníci odovzdali Kriminálnemu úradu finančnej správy v Košiciach pre podozrenie z daňového úniku a zo spáchania trestného činu pre porušovanie predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. V prípade preukázania viny hrozí za takýto trestný čin trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona