Žene museli skrátiť meno, nevošlo sa jej na vodičák: Volá sa Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele!

NETKY.SK • 12 September 2013, 10:30 • 2 min
Žene museli skrátiť meno, nevošlo sa jej na vodičák: Volá sa Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele!

HONOLULU – Už ste počuli rôzne zapeklité mená, ktoré sa ťažko vyslovujú. Meno istej Havajčanky však netromfne nič volá sa totiž Janice “Lokelani” Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele!

slovakia

left justify in out

Janice má zvláštny problém. Okrem toho, že je jej meno nevysloviteľné, je taktiež príliš dlhé. Na vodičskom preukaze má len priezvisko, a aj z toho jej jedno písmeno chýba. Preto musí chodiť stále aj so špeciálnym identifikačným preukazom, aby jej verili, že sa tak naozaj volá.

Vždy keď ju zastaví polícia má kvôli tomu obrovské problémy. Keď ju zastavili naposledy Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele predložila policajtovi svoj vodičský preukaz a ten sa opýtal: „A, kde je vaše krstné meno?“ Janice mu potom musí vysvetľovať, ako to celé v skutočnosti je.

Jedinou možnosťou pre ňu je, že si skráti meno. To však Janice rázne odmieta. Napísala kvôli tomu aj sťažnosť na úrady: „Pre niektorých ľudí, je ich priezvisko všetkým. Keď poviem moje meno pôvodným obyvateľom Havaja, povedia mi všetko o rodinnej histórii môjho nebohého muža. Keby som nejaké písmená odtiaľ osekala, nemalo by to ten význam, ktorý to meno reprezentuje.“

Podľa informácií žije na Havaji mnoho ľudí, ktorý si svoje meno museli skrátiť, aby sa im zmestilo na doklady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies