Ženám sa začali rodiť postihnuté deti: Zažalovali výrobcu liekov Sanofi

NETKY.SK • 14 December 2016, 06:48 • 2 min
Ženám sa začali rodiť postihnuté deti: Zažalovali výrobcu liekov Sanofi

PARÍŽ - Spoločnú žalobu na farmaceutickú spoločnosť Sanofi, výrobcu lieku, v dôsledku ktorého sa ženám rodili postihnuté deti, podalo francúzske združenie dotknutých rodín.

slovakia

left justify in out

Predsedníčka združenia APESAC Marine Martinová dnes uviedla, že firma Sanofi má štyri mesiace na to, aby priznala svoju zodpovednosť, kým sa prípadom začne zaoberať súd.

 

Liek proti kŕčom Depakine predávala firma Sanofi vo Francúzsku od roku 1967. Štúdia, o ktorej informovali noviny Le Canard enchainé, odhalila, že liek bol v rokoch 2007-14 predpísaný vyše 10.000 tehotným ženám. Martinová dodala, že výrobca náležite neinformoval užívateľky o možných rizikách pre ich nenarodené deti.

 

Uvedená štúdia bola zverejnená vo februári. Jej autori odhadli, že vo Francúzsku sa narodilo s vrodenými chybami približne 450 detí, ktoré boli ešte v maternici vystavené vplyvu uvedeného lieku.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies