Ženám možno odpadne jedno bremeno, vedci vyvíjajú antikoncepciu pre mužov

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 18:00 • 2 min
Ženám možno odpadne jedno bremeno, vedci vyvíjajú antikoncepciu pre mužov

WASHINGTON – Americkí vedci z chemického ústavu pracujú na ekvivalente antikoncepčnej pilulky pre mužov, v snahe odbremeniť od antikoncepčných povinností ženy.

slovakia

left justify in out

Cieľom vedcov je vyvinúť antikoncepciu s dlhotrvajúcim účinkom, ako alternatívu k iným metódam ochrany pri pohlavnom styku, ako sú napríklad kondómy.

 

Nová pilulka by mala byť aj alternatívou pre ženy, ktoré nemôžu užívať antikoncepciu, kvôli vedľajším účinkom, uviedla v tlačovej správe Gunda I. Georg, Ph.D.

 

V súčasnosti prebieha množstvo výskumov, ktoré vedcov približujú k zdokonaleniu novej antikoncepcie. Pilulka však zatiaľ obsahuje vysoké dávky testosterónu, čo môže spôsobovať isté problémy. "V určitých dávkach spôsobuje neplodnosť," povedal Jillian Kyzer, postgraduálny študent podieľajúci sa na výskume. „Chce to ešte veľa práce ale verím, že sa tam čoskoro dostaneme,“ dodal.

 

Táto správa mohla potešiť aj ľudí, ktorí neznášajú používanie kondómov. Avšak treba mať na pamäti, že tabletka neochráni pre pohlavnými chorobami. Kyzer vyjadril aj znepokojenie nad zábudlivosťou ľudí, ktorí pilulky nemusia užívať správne.

 

Pred tým, ako sa nová pilulka dostane na trh, musia vedci vyriešiť problematické body, ako je neplodnosť, znížené libido či vredy a iné nežiadúce účinky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies