Žena zomrela, keď na ňu pri vyšetrení spadol kus röntgenu!

NETKY.SK • 12 Október 2017, 15:26 • 2 min
Žena zomrela, keď na ňu pri vyšetrení spadol kus röntgenu!

Nešťastie sa stalo dnes doobeda v nemocnici v Ústí nad Labem v Českej republike.

slovakia

left justify in out

Tragická udalosť sa stala v hlavnej budove nemecnice, informuje o tom správa ČTK, ktorú priniesol portál iDNES.cz.

 

„V dopoludňajších hodinách nám oznámili úmrtie osemdesiatročnej pacientky na oddelení röntgenu Masarykovej nemocnice. Prípad prevzala služba kriminálnej polície a vyšetrovania," informovala policajná hovorkyňa Veronika Hyšplerová. Bližšie podrobnosti nechcela polícia prezradiť vzhľadom k začiatku vyšetrovania. 

 

Podľa informácií iDNES.cz  na ženu spadla uvoľnená vrchná pojazdná súčasť röntgenového prístroja, ktorá váži niekoľko sto kilogramov. Potvrdila to spoločnosť Krajská zdravotná, pod ktorú nemocnica patrí. "Na skiagrafickom pracovisku rádiodiagnostického oddelenia došlo k uvoľneniu röntenového žiariča," povedal hovorca spoločnosti Ivo Chrástecký. "Žena utrpela závážné poranenia, ktorým napriek intenzívnej starostlivosti lekárov o 10.19 hod. podľahla," upresnil.

 

Prístroj, ktorý nehodu spôsobil, bol na rádiodiagnostickom oddelení Masarykovej nemocnice inštalovaný v decembri roku 2015 a vzťahuje sa naň trojročná záručná doba. "Tohto roku 21. júla prešiel technicko bezpečnostnou kontrolou bez závad," dodal Chrástecký.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies