Žena z Louisiany, ktorá unikla smrti pri povodni, sa stretla so záchrancom

NETKY.SK • 13 September 2016, 13:37 • 2 min
Žena z Louisiany, ktorá unikla smrti pri povodni, sa stretla so záchrancom

DENHAM SPRINGS - Milióny ľudí videli a zdieľali video zachytávajúce muža, ktorý minulý mesiac skočil z člna do mútnej vody, aby zachránil Američanku Hailey Brouillettovú a jej psa z potápajúceho sa auta počas povodní na juhu štátu Louisiana. Žena záznam nevidela, ale nakoniec sa so svojím záchrancom stretla.

slovakia

left justify in out

Hoci Brouillettová počula počas záchrany hlas Davida Phunga, jeho tvár nezazrela. Až do pondelka, keď sa s ním stretla v domove v meste Denham Springs, kde je dočasne ubytovaná, pretože pri povodni prišla o všetok majetok. Aj o obytný príves, kde žila.


"Viem, že vás dobre nepoznám, ale milujem vás," povedala 53-ročná Brouillettová, keď objímala muža a ďakovala mu za záchranu. Nazvala ho "môj anjel" a "spasiteľ". "Nič to nebolo," odpovedal jej 27-ročný Phung. Potom mu žena predstavila aj Sassy, kríženca pudlíka, ktorého Phung takisto zachránil.


Stretnutie so záchrancom Phungom zorganizovala v pondelok dobrovoľníčka z humanitárnej organizácie Červený kríž Carolyn Perryová, ktorá sa so ženou spriatelila v domove pre obete povodní v Denham Springs. Telefóne číslo získala od reportéra tlačovej agentúry AP, ako dnes v správe uviedla agentúra. "My v Louisiane sme takí. Pomáhame ľuďom v čase núdze," povedal mladý muž.


Brouillettová unikla smrti pred mesiacom. Červený kabriolet sa už potápal do temnej kalnej vody, keď Phung a jeho dvaja príbuzní priplávali na člne k autu a naliehali na ženu, aby z neho vyšla von.


"Snažím sa! Nemôžem!" volala. "Bože môj! Topím sa!" Phung sa pokúsil rozbiť okno na aute z člna, potom skočil do vody a rukami sa usiloval urobiť dieru na streche auta. Phung schmatol ženu za paže, keď už kabriolet zmizol vo vode. Niekoľko sekúnd bola žena potopená, ale mladík ju nakoniec z vody vytiahol.

 


"Zober môjho psa!" okamžite zakričala žena. Pudlík bol pod vodou najmenej 20 sekúnd. Phung sa zhlboka nadýchol a ponoril sa pod hladinu. Vynoril sa so psom v náručí. "Mám vášho psa! Plávajte k člnu!" kričal.


Phung zachránil z vody mnoho ľudí, ale najdramatickejšia záchrana bola práve táto, ako sám povedal. Phung doniesol v pondelok žene do útočiska množstvo zásob, vrátane krmiva pre psa - vedel totiž, že Brouillettová prišla v záplavách o všetko. Video zo záchrany nakrútila 13. augusta televízia WAFB a na internetovej stránke YouTube si ho pozreli milióny ľudí. Phung vyhlásil, že žasol, ako "pokojne a chladnokrvne" na zázname pôsobí.


Záplavy na juhu Louisiany, spôsobené silnými zrážkami, sa začali 11. augusta a pripravili o život najmenej 13 osôb, ďalším 2800 ľuďom zobrali strechu nad hlavou. Prírodný živel poškodil podľa odhadov 60.000 domov, najmenej 40 hlavných cestných komunikácií bolo neprejazdných. Guvernér vyhlásil 12. augusta v oblasti stav ohrozenia. O federálnu pomoc po katastrofálnych záplavách požiadalo vyše 115.000 ľudí z celej južnej časti Louisiany.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies