Žena v pokročilom štádiu tehotenstva zomrela na prasaciu chrípku

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 17:24 • 2 min
Žena v pokročilom štádiu tehotenstva zomrela na prasaciu chrípku

BELEHRAD - Žena v pokročilom štádiu tehotenstva zomrela v Srbsku po tom, ako sa nakazila vírusom typu H1N1 spôsobujúcim tzv. prasaciu chrípku. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na zdravotnícke zdroje.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročná žena bola v piatom mesiaci tehotenstva a zomrela v stredu.
     

"Laboratórne nálezy preukázali prítomnosť vírusu H1N1," uviedol šéf belehradskej nemocnice pre infekčné ochorenia Mijomir Pelemiš.
     

Podľa informácií srbských médií ide v Srbsku o druhý prípad úmrtia na prasaciu chrípku v priebehu jedného týždňa.
     

V piatok 27. februára srbské médiá informovali, že pacient nakazený kmeňom vírusu H1N1 zomrel vo vojenskej nemocnici v srbskej metropole Belehrad. Zdravotnícke zdroje však túto informáciu pre agentúru Reuters nepotvrdili.
     

Prasacia chrípka sa začala šíriť do sveta v rokoch 2009-2010 z Mexika. Výskumníci z amerických Centier pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) a odhadli, že pandemickému vírusu H1N1 podľahlo v priebehu roka 284.000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies