Žena v Naí Dillí obvinila vodiča taxi služby zo znásilnenia

NETKY.SK • 7 December 2014, 13:45 • 2 min
Žena v Naí Dillí obvinila vodiča taxi služby zo znásilnenia

NAÍ DILLÍ - Indická polícia začala vyšetrovanie znásilnenia po tom, čo žena nahlásila, že ju sexuálne napadol vodič taxíka, ktorý si objednala cez americkú internetovú taxi službu Uber. Tá sa v poslednom období agresívne rozpína na medzinárodnom trhu, napísala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Žena vo veku 26 rokov na polícii oznámila, že počas jazdy taxi službou Uber ju vodič sexuálne napadol a zbil. Útok sa stal v piatok večer 5. decembra, keď sa viezla domov zo spoločenskej udalosti v luxusnej štvrti Vasant Vihar na juhu indického hlavného mesta Naí Dillí.
      

Taxi služba Uber bola v médiách kritizovaná za sledovanie svojich vodičov i zákazníkov v Spojených štátoch a ospravedlnila sa za vyjadrenia svojho riadiaceho pracovníka. Ten totiž vyhlásil, že treba "vyhrabať špinu" na nepohodlných novinárov, ktorí firmu prešetrujú.
      

Americká firma so sídlom v San Franciscu expanduje aj na trhy s potenciálnym veľkým rastom, ako je napríklad India.
      

Indická polícia už vyslala štyri tímy zložené z piatich členov, aby vypátrali 32-ročného vodiča taxíka, identifikovaného ako Šiv Kumar Jadav. Ten si po incidente so ženou vypol mobilný telefón, aby ho nemohli vystopovať.
      

Vodič odviezol ženu po útoku domov a varoval ju, aby to neoznámila úradom. Žene sa však podarilo poznačiť si vodičovo číslo a odfotografovať si jeho auto, ktoré sa neskôr našlo v severoindickom štáte Uttarpradéš.
      

"Našou prioritou je zatknúť vodiča a zhromaždiť vedecky podložené dôkazy, aby sa obeť včas dočkala spravodlivosti," povedal pre Reuters Madhur Verma, zástupca komisára na polícii v Naí Dillí.
      

Naí Dillí zaznamenalo najvyšší počet znásilnení v Indii v roku 2013 a vyslúžilo si pochybnú povesť ako indická "metropola znásilnení".
      

Polícia pripisuje nárast hlásených znásilnení tomu, že ženy sú povzbudené väčším verejným povedomím o tomto jave. Väčšia všímavosť verejnosti voči problému je výsledkom šokujúceho hromadného znásilnenia a vraždy 23-ročnej ženy v autobuse z decembra 2012. Zločin vyvolal v Indii veľké pobúrenie a protesty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies