Žena v Brisbane našla na záhrade obrovskú moľu. Rozpätie krídel mala takmer 30 centimetrov!

NETKY.SK • 24 Február 2021, 12:07 • 2 min
Žena v Brisbane našla na záhrade obrovskú moľu. Rozpätie krídel mala takmer 30 centimetrov!

BRISBANE - Žena na záhrade našla niečo, kvôli čomu by drvivá vačšina ľudí okažite kupovala nový dvor.

slovakia

left justify in out

Žena v Brisbane objavila na prechádzke gigantickú moľu, ktorá vola veľka asi ako ľudská ruka. Obrázok na sociálnej sieti zdieľala Pam Taylor 23. februára, keď obrovského tvora spozorovala na na prechádzke po zalesnenej oblasti.

 

img

 

Zatiaľ čo mnohí používatelia najskôr špekulovali o tom, aký vzácny druh mole to, iní to komentovali tak, že ide o moľuu obrovskú, ktorá sa bežne vyskytuje v pobrežných oblastiach Austrálie, najmä v Brisbane.

 

img

 

Taylor svoj príspevok aktualizovala dnes s tým, že chcela zistiť, či sa tam moľa nachádza aj po búrke, ktorá sa prehnala oblasťou. Na jej prekvapenie zistila, že moľa má spoločnosť. Zdieľala obrázky nie jedného, ​​ale dvoch obrovských chrobákov, ktoré sa podľa jej slov párili.
 


Tieto mole majú rozpätie krídel až 10 palcov a zvyčajne dorastajú do dĺžky úctyhodných 15 cm. Sú najťažšou moľou na svete s hmotnosťou 30 gramov. Rovnako ako objavený moľa, ktorú objavila Taylor, aj ostatné majú zvyčajne sivú farbu a v niektorých oblastiach sú škvrnité.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies