Žena si objednala vraždu manžela: Chcela získať jeho majetok!

NETKY.SK • 28 Január 2014, 06:33 • 2 min
Žena si objednala vraždu manžela: Chcela získať jeho majetok!

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici dnes vzal do väzby 32-ročnú podnikateľku Evu T. z obce Strání v Českej republike.

slovakia

left justify in out

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry ju stíha za objednávku vraždy vlastného manžela Ľudovíta. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková.

Podnikateľka s českým občianstvom sa s Ľudovítom poznala šesť rokov, ale manželstvo uzavreli v novembri minulého roka. Bývali spolu v obci Chocholná-Velčice v okrese Trenčín. Žena podnikala na Slovensku i v Českej republike, kde mala trvalý pobyt. O zavraždenie manžela požiadala svojho kamaráta Martina. Podľa prokurátora mala zabezpečiť zbraň a strelivo, čo sa jej nepodarilo a tak Martinovi odporúčala, aby Ľudovíta najprv napadol paralyzérom a potom ho zaškrtil. Ukázala mu aj priestory rodinného domu a pripravila plastové zaťahovacie pásky a gumové švihadlo, ktoré mal vrah použiť. Za vraždu mu sľúbila 50 tisíc eur. Motívom vraždy bola snaha získať manželov majetok. Martin však vec oznámil polícii. 

Eva T. je obvinená za úkladnú vraždu blízkej osoby v štádiu prípravy so zámerom získať majetkový prospech, za čo jej hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies