Žena sa zbavila zákerného ekzému po prechode na vegánstvo

NETKY.SK • 13 Júl 2018, 21:14 • 2 min
Žena sa zbavila zákerného ekzému po prechode na vegánstvo

BIRMINGHAM - Klasická medicína dosiaľ nepozná recept na vyliečenie kožného ekzému, ktorý je väčšinou celoživotným ortieľom. Jediným riešením je nekonečné natieranie kortikoidmi, ktoré príznaky len potláčajú. Po ich vysadení sa však stav zhoršuje. Mladá Britka si pomohla sama, zdravším jedálničkom.

slovakia

left justify in out

Victoriu Jinks (26) z Birminghamu trápil ekzém od narodenia. Potom sa jej stav na chvíľu zlepšil a od 16 rokov zase nastúpil, ešte v horšej forme. Telo mala celé doškriabané do krvi a kvôli bolesti a nepríjemnému pocitu z jaziev občas nemohla ani prísť do práce. Musela po vonku chodiť celá zahalená, tričko s golierom, dlhé rukávy a pančuchy, v zime i lete, žiadne krásne šaty, žiadne opaľovanie. Keď bola menšia, mama jej každú noc natierala celé telo masťami, ktoré mali len krátkodobý účinok.

 

"Nenávidela som to neustále mazanie krémom, teraz mám dokonca fóbiu z mastí,“ povedala.

 

Raz na rodinnej oslave jej sestrin snúbenec, ktorý je sám vegán, poradil zmeniť stravu. Ekzém je totiž problém, ktorý vychádza z tela, nie z vonka a preto ho treba aj zvnútra liečiť. Victoria to skúsila, nemala čo stratiť.

Vysadila všetky živočíšne produkty (mäso, mlieko, syry, jogurty, vajcia, atď.). Po dvoch mesiacoch sa jej telo vyčistilo. Ekzém ustúpil.

 

img

Foto: Media Drum World

 

Vegánstvo ako liek na kožný ekzém už použilo viacero ľudí. Niektorí sa účinku dočkali po dlhšej dobe, aj po niekoľkých rokoch, ale ekzém napokon zmizol. U každého je to individuálne.

 

"Zbavenie sa mäsa a mliečnych výrobkov zmenilo môj život, pomohlo to zvieratám aj planéte, možno len trochu, ale som hrdá na to, že som prispela svojim kúskom,“ vysvetlila Victoria. "Teraz sa cítim skvele, cítim sa normálne. Je to neuveriteľné. Nikdy som si nemyslela, že by som sa niekedy mohla cítiť pohodlne vo svojom vlastnom tele, ale konečne som tu.“

 

Dodala, že najhoršími látkami, ktoré spúšťajú ekzém sú mliečne výrobky a alkohol.

 

img

Foto: Media Drum World

 

img

Victoria Jinks

Foto: Media Drum World



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies