Žena sa už 12 rokov nesprchuje, kontakt s vodou jej spôsobuje pekelné utrpenie

NETKY.SK • 18 November 2015, 16:00 • 2 min
Žena sa už 12 rokov nesprchuje, kontakt s vodou jej spôsobuje pekelné utrpenie

LONDÝN - Nikki Hurstová (48) trpí vzácnym ochorením, pre ktoré si už dlhých 12 rokov odopiera sprchu. Na udržiavanie hygieny používa detské obrúsky a dokonca aj pitná voda u nej spúšťa alergickú reakciu, ktorá jej spôsobuje bolestivú agóniu.

slovakia

left justify in out

Akvagenickou alergiou trpí jeden z piatich miliónov ľudí. Ochorenie sa prejavuje tým, že imunitný systém napáda kožu, keď sa dostane do kontaktu s vodou. Tento problém ju takmer dohnal k samovražde.

 

"Aj tie jednoduché každodenné úlohy sú nočnou morou. Riad umývam v gumených rukaviciach, ale ak sa moje ruky príliš rozhorúčia, potím sa a pichanie sa šíri až do ramien. Bolesť môže niekedy trvať aj osem hodín a ja sa schúlim, kým sa to všetko neskončí," hovorí o nepríjemnej chorobe Nikki, ktorá každý mesiac podstupuje výmenu krvnej plazmy.

 

Táto pravidelná liečba jej totiž pomáha zmierniť príznaky. "Som veľmi vďačná za liečbu a chcem poďakovať všetkým zamestnancom, pretože je to jediná vec, ktorá mi poskytuje úľavu. Vrátila ma späť do života," uviedla Nikki, ktorej ochorenie diagnostikovali v roku 2003.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies