FOTO Žena sa narodila bez pošvy, lekári jej vyrobili novú z rybacej kože

NETKY.SK • 31 Máj 2018, 20:08 • 2 min
FOTO Žena sa narodila bez pošvy, lekári jej vyrobili novú z rybacej kože

Jucilene Marinho (23) sa narodila s mimoriadne krutým osudom. To čo, všetky ženy považujú za samozrejmosť jej príroda nenadelila – pohlavný orgán.

slovakia

left justify in out

Marinho sa narodila bez pošvy, čo je tzv. MRKH syndróm. Vylučovací močový kanál fungoval normálne, no chýbala je maternica i pošva. MRKH býva väčšinou diagnostikovaný v puberte, keď dievča nezačne menštruovať. Napriek tomu, že vaječníky produkujú normálne ženské pohlavné hormóny, ktoré umožňujú vývoj prsníkov a ochlpenia, nedôjde k menštruácii následkom chýbajúcej maternice a pošvy. Diagnóza môže spôsobiť extrémnu psychickú nepohodu až depresiu. Tento problém sa dá liečiť operáciou alebo bez operácie, podľa konkrétneho prípadu.

 

Syndróm MRKH postihuje jednu z 5 000 novorodencov. "Keď som to zistila, veľmi som plakala. Myslela som, že môj svet skončil. Vždy som snívala o tom, že budem mať svoje vlastné dieťa, musela som sa zmieriť s tým, že to nebude možné," vysvetľuje mladá žena. V puberte toho veľa vytrpela. Keď to zistil, jej bývalý priateľ, začal sa jej posmievať a rozniesol to po celom okolí. 

 

img

Jucilene Marinho

Foto: Facebook

 

 

Marinho má na druhej strane veľké šťastie, že sa narodila v 21. storočí a vyspelá medicína jej umožnila stať sa „skutočnou ženou“ a je prvou na svete, ktorá podstúpila priekopnícku operáciu na vytvorenie nového vaginálneho kanálu z kože ryby tilapie.

 

img

Foto: FocusOn News

 

Operácia sa uskutočnila na federálnej univerzite v Ceara (UFC) v Brazílii v apríli minulého roka, ale až teraz bola oznámená svetu, pretože lekári čakali na výsledok. Dnes možno konštatovať, že zákrok bol úspešný a Marinho už mala aj prvý sex. Informoval o tom Mirror.

 

"Spočiatku som sa veľmi bála, že to bude bolieť, a že by sa to mohlo poškodiť. Ale bol to nádherný okamih, všetko fungovalo dokonale. Žiadna bolesť, len veľa slasti a spokojnosti. Necítila som žiadne nepríjemné pocity a nič sa nepoškodilo. Bolo to úplne prirodzené, akoby tam ten otvor vždy bol," podelila sa o svoje pocity Marinho.

 

Jej partnerský život už síce nemá prekážky, no napriek významnej premene, deti nedokáže počať.

 

Celý čas pri nej stál jej priateľ Marcus Santos (24), ako aj celá rodina a ďalší priatelia, ktorí ju po dvoch týždňoch zotavovania v nemocnici zobrali na oslavu je nového života.

 

img

Jucilene Marinho a Marcus Santos 

Foto: Facebook

 

 

Revolučnú operáciu viedol gynekológ Dr. Leonardo Bezerra. Liečba spočívala vo otvorení priestoru medzi vagínou a análnym otvorom. Nový priestor bol vystlaný kožou sladkovodnej ryby. Predtým bola táto koža samozrejme dezinfikovaná a zbavená rybacieho zápachu. Po kontakte s telom pacientky sa koža tilapie absorbovala a transformovala do bunkového tkaniva tvoriaceho steny kanála, podobne ako v skutočnej pošve.

 

Koža tilapie sa používa aj na liečbu popálenín, pretože je mimoriadne hydratovaná a má veľmi hojace účinky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies