Žena s Downovým syndrómom bude uvádzať počasie vo francúzskej TV

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 07:07 • 2 min
Žena s Downovým syndrómom bude uvádzať počasie vo francúzskej TV

PARÍŽ - Mladá francúzska žena s Downovým syndrómom bude v hlavnom vysielacom čase uvádzať predpoveď počasia na celoštátnej televíznej stanici France 2. Mélanie Ségardová (21) začne s prípravou na budúci týždeň, oznámila dnes asociácia UNAPEI, ktorá obhajuje záujmy ľudí s mentálnym postihnutím.

slovakia

left justify in out

Ségardová za menej než dva týždne získala na sociálnej sieti Facebook vyše 200.000 "lajkov" po tom, ako UNAPEI spustila kampaň na upovedomenie spoločnosti ohľadom Downovho syndrómu s názvom "Mélanie to dokáže".

 

"Mélanie je našou vyslankyňou. Ukázali sme, že aj človek s hendikepom môže uskutočniť svoje sny. Spoločnosť to potrebuje," povedal pre francúzsky rozhlas riaditeľ danej asociácie Luc Gateau.

 

Downov syndróm je genetické ochorenie bez možnosti liečby, ktorá postihuje fyzický aj intelektuálny vývin človeka. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) sa vyskytuje približne u jednej z 1000 osôb. Ochorenie je spôsobené poruchou 21. chromozómu. Priemerné IQ u takto postihnutého dospelého jedinca je zvyčajne 50.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona