Žena pri športe prišla o kontaktnú šošovku, celých 28 rokov ju však mala v tele: Našli ju na tomto mieste

NETKY.SK • 21 August 2018, 15:00 • 2 min
Žena pri športe prišla o kontaktnú šošovku, celých 28 rokov ju však mala v tele: Našli ju na tomto mieste

Žena si myslela, že kontaktnú šošovku stratila, pravda však bola taká, že ju celý čas mala v tele. Prišla na to, až keď začala mať problémy.

slovakia

left justify in out

Istá žena, ktorá ako 14-ročná nosila kontaktné šošovky, mala v detstve menší úraz. Pri hraní bedmintonu ju košík trafil priamo do oka. V tom momente sa jej šošovka z oka stratila. Logicky teda predpokladala, že náraz spôsobil jej vypadnutie z oka. Pravda sa však ukázala po 28 rokoch, keď žene zo dňa na deň oko opuchlo.

 

Problém sa začal menšou hrčkou na viečku, tá sa však postupne zväčšovala. Preto sa žena rozhodla navštíviť svojho očného lekára. Ten situáciu pripísal cyste a pacientku poslal na magnetickú rezonanciu, po ktorej nasledovala operácia. Počas nej chirurgovia zistili, že v skutočnosti nešlo o cystu, ale o stratenú šošovku, ktorú žena takmer tridsať rokov nevedomky nosila v tele.

 

Lekárov prípad veľmi prekvapil, pretože napriek skutočnosti, že sú známe prípady, kedy dôjde k migrácii šošovky do viečka, je veľkou raritou, ak sa tak stane po nejakom úraze.

 

Po operácii sa žena zotavila veľmi dobre a jej zrak neutrpel žiadnu ujmu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona