Žena omylom vyhodila SIM-kartu, nálezcovia pretelefonovali 740 eur

NETKY.SK • 15 Február 2013, 08:16 • 2 min
Žena omylom vyhodila SIM-kartu, nálezcovia pretelefonovali 740 eur

Žena omylom vyhodila SIM-kartu, nálezcovia pretelefonovali 740 eur - Krimi Až 740 eur pretelefonovali nálezcovia SIM-karty z Banskej Štiavnice od októbra minulého roku do 9. novembra 2012.

slovakia

left justify in out

img

Až 740 eur pretelefonovali "nálezcovia" SIM-karty z Banskej Štiavnice od októbra minulého roku do 9. novembra 2012. Kartu našli v kontajneri po tom, čo ju tam omylom vyhodila jej majiteľka.

Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom už obvinil z prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty dvoch mužov vo veku 18 a 19 rokov a 30-ročnú ženu. Obvineným za tento prečin hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Ako TASR informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, kartu našiel jeden z obvinených mladíkov v októbri minulého roku v kontajneri na sídlisku Drieňová v Banskej Štiavnici."Ďalší si ju vložil do telefónu a po zadaní PIN kódu ju používali k telefonovaniu, posielanie SMS správ a na audiotextové linky," uviedla.

Začiatkom novembra dali muži SIM-kartu obvinenej žene, ktorá ju ďalej používala na telefonovanie a posielanie SMS správ až do 9. novembra, kedy došlo k zablokovaniu karty. Poškodená prišla na to, že kartu omylom vyhodila až potom, ako jej prišla faktúra na sumu niekoľko sto eur.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies