Žena odoberala neoprávnene plyn, muž odoberal načierno pitnú vodu

NETKY.SK • 30 Október 2015, 11:49 • 2 min
Žena odoberala neoprávnene plyn, muž odoberal načierno pitnú vodu

BRATISLAVA - Za nelegálny odber pitnej vody hrozí 57-ročnému Jozefovi až dvojročné väzenie, obvinený je z prečinu krádeže.

slovakia

left justify in out

V Belej nad Cirochou (okr. Snina) pred dvoma rokmi cez pozemok jedného z rodinných domov vtedy ešte neznámy páchateľ vytvoril bez povolenia vodárenskej spoločnosti vodovodnú prípojku, z ktorej odber vody nezaznamenával vodomer. Pitnú vodu takto odoberal celý dom. Pre vodárenskú spoločnosť vznikla škoda vyše 700 eur. Ako agentúru SITA informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, na základe dôkazov vyšetrovateľ obvinil 57-ročného Jozefa, ktorý je stíhaný na slobode.

 

Žena odoberala neoprávnene plyn, hrozí jej väzenie

 

Za neoprávnený odber zemného plynu hrozí 42-ročnej Agneši z Považskej Bystrice väzenie, obvinená je z prečinu krádeže. Obvinená žena od 19. júna 2014 do konca júna 2015 neoprávnene odoberala zemný plyn na bežnú prevádzku domácnosti, no neplatila za to zálohové platby. Agneša neuposlúchla písomnú výzvu, aby s neoprávneným odberom skončila, ani neprišla uzavrieť novú zmluvu s dodávateľom plynu. Ako agentúru SITA informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, obvinená tak spáchala čin na veci, ktorej odber podlieha osobitnému spoplatneniu. Takto neoprávnene Agneša odobrala 763 metrov kubických zemného plynu a plynárňam spôsobila škodu 316 eur. V prípade dokázania viny hrozí obvinenej až dvojročné väzenie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona