Žena narušila prevádzku letiska v Mníchove, museli uzavrieť terminál

NETKY.SK • 28 Júl 2018, 21:31 • 2 min
Žena narušila prevádzku letiska v Mníchove, museli uzavrieť terminál

MNÍCHOV - Nemecké úrady museli v sobotu dopoludnia uzavrieť jeden z terminálov letiska v bavorskom Mníchove. Na príčine bola neznáma žena, ktorá sa dostala do bezpečnostnej zóny bez toho, aby sa podrobila náležitej kontrole, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo v ranných hodinách v priestoroch terminálu 2 medzinárodného mníchovského letiska, ktorý následne spoločne s priliehajúcim satelitným terminálom uzatvorili a evakuovali, zatiaľ prebiehalo pátranie po žene. Evakuovaný bol aj priľahlý satelitný terminál.

 

Prevádzku plne obnovili až po niekoľkých hodinách, okolo druhej hodiny popoludní, keď policajti terminál dôkladne prehľadali. Ženu však podľa dostupných informácií v tom čase ešte nenašli a stále po nej pátrali. Polícia mala k dispozícii ženinu podobizeň, ktorú zachytili bezpečnostné kamery; médiám ju však neposkytla.

 

Udalosť spôsobila meškania a rušenie letov a dlhé čakania na bezpečnostných kontrolách. V Bavorsku sa pritom v piatok začali školské prázdniny, takže na mníchovskom letisku bolo v sobotu mimoriadne veľa cestujúcich. Podľa agentúry DPA si incident vyžiadal zrušenie najmenej 200 letov a približne 60 malo meškania dlhšie než pol hodiny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona