Žena napadla svojho muža nožom, dostala podmienku

NETKY.SK • 30 Október 2014, 15:15 • 2 min
Žena napadla svojho muža nožom, dostala podmienku

BANSKÁ BYSTRICA – Na dva roky odňatia slobody podmienečne za pokus ťažkého ublíženia na zdraví odsúdil dnes sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici 24-ročnú Annu Veselú.

slovakia

left justify in out

Anna nožom napadla svojho druha Michala a len náhodou nedošlo k ťažkému zraneniu, ohrozujúcemu život. Súd vyhlásil verdikt po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú s prokurátorkou uzavrela obvinená žena.

 

Incident sa odohral začiatkom minulého roku v byte na banskobystrickom sídlisku Sásová, v ktorom Anna s 27-ročným Michalom bývali. Pri hádke Anna chytila zatvárací nôž so šesťcentimetrovou čepeľou a chcela druha bodnúť do krku. Ten však úder reflexívne odklonil rukou a nôž zasiahol jeho pravé líce. 

 

Anna tým spáchala pokus trestného činu ťažkej ujmy na zdraví. Ku skutku sa priznala a s prokurátorkou uzavrela dohodu o vine a treste, ktorú súd schválil. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvinenej, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Súd stanovil skúšobnú dobu podmienečného odsúdenia na tridsať mesiacov. Počas nej sa Anna musí zdržať pitia alkoholu a je povinná podrobiť sa dohľadu probačného úradníka súdu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies