Žena musí odovzdať peniaze vyzbierané pre bezdomovca

NETKY.SK • 31 August 2018, 16:36 • 2 min
Žena musí odovzdať peniaze vyzbierané pre bezdomovca

MOUNT HOLLY - Američanka, ktorej sa podarilo vyzbierať pre bezdomovca z Philadelphie vyše 400-tisíc dolárov (približne 340-tisíc eur), musí peniaze, ktoré jej z tejto sumy ešte zvýšili, previesť na špeciálny účet.

slovakia

left justify in out

Ten budú spravovať právni zástupcovia obdarovaného a žena k nemu nebude mať prístup, rozhodol v piatok sudca z New Jersey. Katie McClure vyzbierala spolu so svojím priateľom Markom D'Amicom peniaze prostredníctvom služby GoFundMe za účelom obdarovania bezdomovca Johnnyho Bobbitta, ktorý tejto žene dávnejšie pomohol v núdzi.

McClure sa v októbri minulého roka vybrala do Philadelhie na návštevu za priateľkou, no tesne pred mestom jej došiel benzín a skončila zúfalá na krajnici diaľnice. Po čase si ju všimol bezdomovec, ktorého sa spočiatku obávala, až kým jej nepriniesol z neďalekej pumpy kanister s benzínom, ktorý jej kúpil za svojich posledných dvadsať dolárov.

Žena následne vyhlásila verejnú zbierku, prostredníctvom ktorej sa chcela Bobbittovi odvďačiť, a neskôr sa s ním objavila aj vo viacerých populárnych televíznych programoch v amerických televíziách či v britskej BBC.

Vzťah medzi nimi sa však začal zhoršovať po tom, čo Bobbitt prestal byť spokojný s tempom, akým mu žena vyzbierané peniaze vypláca, a začal mať podozrenie, že ich zneužíva.

McClure a jej priateľ D'Amico sa bránia s tým, že nechceli Bobbittovi prevádzať veľké sumy naraz, aby ich neminul na drogy. D'Amico na súde napríklad tvrdil, že Bobbitt minul len za prvé dva týždne, odkedy mu začali peniaze posielať, 25-tisíc dolárov (približne 21 500 eur), pričom z týchto peňazí si zaplatil nielen svoje staršie podlžnosti, ale rozposlal vysoké sumy svojím rodinným príslušníkom a časť z týchto peňazí minul aj na drogy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies