Žena, ktorá zhodila expriateľa z verandy, dostala dvojročnú podmienku

NETKY.SK • 2 December 2015, 16:39 • 2 min
Žena, ktorá zhodila expriateľa z verandy, dostala dvojročnú podmienku

BANSKÁ BYSTRICA – Trest dva roky odňatia slobody podmienečne za ťažkú ujmu na zdraví potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 25-ročnú Denisu Golianovú z Kriváňa. Denisa v júni 2013 po hádke sotila svojho o rok staršieho bývalého priateľa Milana, ktorý spadol z trojmetrovej výšky na betón a ťažko sa zranil.

slovakia

left justify in out

Incident sa stal podvečer 22. júna 2013 na chate Milanových rodičov v Detvianskej Hute, časť Komárno. Milan chodil s Denisou dva a pol roka, ale krátko predtým sa rozišli. Denisa prišla za ním na chatu a snažila sa s ním udobriť, namiesto toho sa však pohádali. Milan sedel na zábradlí verandy, keď ho Denisa sotila a on spadol z troch metrov na vybetónovanú plochu. Pri páde utrpel Milan zranenia hlavy s vnútrolebečným krvácaním a museli ho operovať. Zo zranení sa liečil rok a podľa znalcov môže mať trvalé následky. Denisa sa bránila, že frajera nesotila a z verandy spadol sám, pretože mal vypité. Poškodený Milan a svedkovia však tvrdili opak. Znalec uviedol, že zranenia by v prípade nezavineného pádu boli iné. Alkohol u Milana, ktorý je synom lekára, po prevoze do nemocnice nezisťovali.


Prvostupňový Okresný súd vo Zvolene uznal Denisu za vinnú z ťažkej ujmy na zdraví a uložil jej podmienečný trest dva roky so skúšobnou dobou osemnásť mesiacov. Denisa sa voči rozsudku odvolala s tým, že exfrajera nesotila. Nepovažovala za správne, že prvostupňový súd nekriticky vyhodnotil výpovede Milana, ktorého označila za recidivistu. Podľa odvolacieho senátu prvostupňový súd vykonal dokazovanie v potrebnom rozsahu a správne rozhodol. Preto odvolanie Denisy zamietol a prvostupňový verdikt potvrdil. Denisa musí bývalému frajerovi zaplatiť bolestné vyše pätnásťtisíc eur. Odsúdená bude platiť i Všeobecnej zdravotnej poisťovni, ktorá si uplatnila náhradu takmer 4 300 eur ako náklady na liečenie Milana.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies