Žena donosí svoje bábätko, ktoré nemá šancu prežiť, aby zachránila iné

NETKY.SK • 19 December 2017, 06:00 • 2 min
Žena donosí svoje bábätko, ktoré nemá šancu prežiť, aby zachránila iné

Žena s veľkým Ž, Hayley Martin (31) sa rozhodla pre veľmi nesebecké riešenie svojho nešťastia.

slovakia

left justify in out

V 20. týždni tehotenstva jej lekári zistili, že bábätko, ktoré čaká, trpí bilaterálnou renálnou ageneziou - vzácnou genetickou poruchou. Hrozí, že neprežije ani samotný pôrod a ak áno, zomrie krátko po ňom.

 

Hayley mohla podstúpiť interrupciu, avšak napriek obrovskému žiaľu neprestala myslieť na iných. Rozhodla sa bábätko donosiť až do konca, aby mohla zdravé orgány svojej dcérky darovať na záchranu iného dieťaťa.  

 

"Naše dieťa zomrie, s tým nič neurobíme, ale ak môžeme zachrániť život niekoho iného, žiaľ, ktorým prechádzame, bude za to stáť,“ povedala Hayley pre Triangle News.

 

img

Hayley a jej manžel Scott

Foto: Triangle News

 

"Nebolo to jednoduché rozhodnutie, ale bolo to správne rozhodnutie a pomohlo mi vyrovnať sa so zlomeným srdcom. Časť z nej bude žiť, nebude úplne preč, bude v niekom inom živom. Je to jej vianočný darček pre ostatné choré deti," dodala.

 

Hayley a jej manžel Scott majú už tri deti a keď zistili, že na ceste je ďalšie, veľmi sa tešili. Dcérka sa mala volať Ava-Joy.

 

"Samozrejme, že je to srdcervúce, vidím iné tehotné mamičky ako šťastne čakajú a ja mám také nešťastie. Ale prečo by mali zomrieť dve deti, ak sa dá jedno zachrániť?“ pýta sa Hayley, ktorá má termín 25. januára.

 

Rodičia dúfajú, že so svojím malým dievčatkom, budú môcť stráviť aspoň krátku chvíľku. "Aj keby to bola len jedna sekunda a pozrela sa na mňa tými malými očkami – bol by to vzácny moment, ktorý by mi nikto nemohol vziať."

 

Manželia plánujú vytvoriť charitatívny projekt na pamiatku svojej dcérky. Chcú pomôcť ostatným rodinám/ženám, ktoré sa rozhodnú neukončiť svoje tehotenstvo napriek fatálnej diagnóze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies