Žena chcela odškodné za zranenie pri sexe na služobnej ceste!

NETKY.SK • 30 Október 2013, 11:30 • 2 min
Žena chcela odškodné za zranenie pri sexe na služobnej ceste!

Sydney - Austrálsky najvyšší súd dnes rozhodol, že štátne úrady nezaplatia trovy na lekára a odškodné štátnej zamestnankyni, ktorá utrpela zranenia pri milostných hrách na služobnej ceste.

slovakia

left justify in out

Súd tak ukončil právny zápas, ktorý trval šesť rokov. Približne 30-ročná úradníčka bola v roku 2007 na služobnej ceste, na ktorej stretla svojho známeho. Po večeri ho pozvala na izbu v moteli a milovali sa tak vášnivo, že vytrhli zo steny sklenenú lampu za posteľou, opisuje agentúra DPA. Úlomky ženu poranili na ústach a na nose. Podľa vlastných slov potom dostala aj posttraumatický syndróm a nemohla pracovať. Chcela si uplatniť bolestné z poistenia zamestnávateľa. Argumentovala tým, že zranenia utrpela na služobnej ceste.

Prípad prešiel viacerými stupňami súdov. Najvyšší súd teraz rozhodol, že zamestnávateľ priamo ani nepriamo nepodnecoval sexuálne správanie sa pracovníčky. Sex nepatrí k normálnym činnostiam na služobnej ceste, ako sú napríklad stravovanie sa, spánok či sprchovanie sa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies