Žena Branislava Adamča: Nie je svätý, ale žene a dieťaťu by neublíži

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 11:28 • 2 min
Žena Branislava Adamča: Nie je svätý, ale žene a dieťaťu by neublíži

BRATISLAVA – Branislav Adamčo by vraj dieťaťu a žene nikdy neublížil. V prípade dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave z decembra 2004, pri ktorej zomreli mladá žena a len desaťročný chlapec, to dnes pred Okresným súdom Bratislava I povedala jeho družka. V prípade vystupuje ako svedok.

slovakia

left justify in out

„O vražde som sa prvýkrát dozvedela z médií v roku 2006, dovtedy som vôbec nevedela, že sa také niečo stalo,“ povedala svedkyňa. Takmer 11 rokov po vražde je presvedčená, že Branislav Adamča, ktorého počas výpovede nazývala Branko, nevraždil. „Poznám Branka 20 rokov a viem, že nie je svätý. Som si istá, že s touto vraždou nemá nič spoločné, lebo on by nikdy neublížil dieťaťu ani žene,“ uviedla.

 

Svedkyni neboli neznámi ani ďalší obžalovaní v tomto prípade. „Karola M. poznám len z médií, viem, že sme v roku 2005 boli v Maďarsku na formule, ale to som sa dozvedela neskôr. On tam bol so svojou partiou,“ uviedla. Ďalší dvaja obžalovaní boli podľa nej kamaráti.

 

Svedkyňa vypovedala o období Vianoc v roku 2004, keď sa vražda stala. Spolu s Branislavom A. odchádzali 30. decembra 2004 do Prahy, kde strávili aj Silvester.

 

Obžalovaný Branislav Adamčo okrem iného opísal pomery jeho väznenia. „Toto nie sú cely, to je klietka pre psa. Vždy mám nariadené opatrenia, aké nemá nikto,“ uviedol. V reakcii na výpoveď svedkyne sa snažil poukázať na rozpory v predchádzajúcich výpovediach svedkov, ktorí hovorili v jeho neprospech.

 

Mladú ženu a desaťročného chlapca zastrelili v Moste pri Bratislave na konci roka 2004. Z priamej vraždy sú obžalovaní aj Branislav Adamčo, Jozef B., Nikola Pajdič a Karol Mello. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh zabitej ženy, bývalý policajt Juraj G. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci údajne omylom pripravili o život jeho blízkych.

 

Súd odročil pojednávanie na štvrtok (23.4.).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies