Žena (88) sa vydáva za bezdomovca, do ktorého sa zamilovala pred desiatkami rokov

NETKY.SK • 26 Január 2017, 16:58 • 2 min
Žena (88) sa vydáva za bezdomovca, do ktorého sa zamilovala pred desiatkami rokov

GLOUCESTER - Joan Neininger (88), ktorá je už prababičkou, sa chystá vydať za muža z ulice, ktorý očaril jej srdce pred viac ako štyrmi desiatkami rokov.

slovakia

left justify in out

Joan sa v 16 rokoch vydala za Normana Neiningera, ten bol jej celoživotným partnerom až kým zomrel na infarkt.

 

Kena Selwaya si všimla na ulici už pred desiatkami rokov, keď prechádzal okolo jej kníhkupectva v meste Gloucester. Tak ako väčšina ľudí, aj ona mala voči takýmto ľuďom predsudky ale na Kenovi videla, že je iný. Joan povedala, že jej postoj voči bezdomovcom výrazne ovplyvnila kniha Jeremyho Sandforda.

 

Ken nebol alkoholik a spočiatku ani nechcel prijímať žiadne dary. Joan sa nemohla pozerať ako sa hrabe v košoch a tak mu začala nosievať sendviče. Časom sa veľmi spriatelili.

 

Norman (ešte keď žil) nebol spočiatku Kenovou prítomnosťou nadšený. Joan dal raz dokonca ultimátum, že aby s ním skončila, inak sa s ním môže odsťahovať.

 

Ukázalo sa, že Ken trpí schizofrénou, čo bolo aj príčinou jeho opusteného života na ulici. Jeho matka zdravotný stav syna nezvládala, tak žil chvíľu v náhradnej rodine a neskôr skončil na ulici. Počul rôzne hlasy a bál sa bližších vzťahov. Dokonca nebol schopný ani sexuálneho života, čo napokon Normana upokojilo a zniesol ho pri sebe.

 

 

Joan nikdy nenapadlo, že by sa mohla zamilovať do tuláka ale stalo sa tak. Vďaka trpezlivosti sa jej podarilo prekonať Kenových démonov, jeho stav sa mierne zlepšil a dokáže sa ľuďom viac otvoriť.

Ich románik začal na jar 1975 a budúci mesiac - štyri dni po Valentínovi si povedia „Áno“ na matričnom úrade.

 

"Keď som ho videla hrabať sa v košoch, lámalo mi to srdce. Aj keď žil na ulici, hneď som vedela, že to bol krásny muž s krásnou dušu," spomína Joan.

 

„Bol som na tom zle, uvažoval som aj o samovražde. Potom ma zachránila Joan, je to úžasný človek,“ povedal Ken.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona